Renault Scenic, înlocuit cu un SUV electric
14.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Piața are dinamica ei, iar creșterea fulminantă a vânzării de SUV-uri, din ultimii ani, a fost secondată de prăbușirea cererii pentru MPV-uri.

Deși nu cu mult timp în urmă era regele monovolumelor, în curând Renault nu va mai produce niciun astfel de model. Nimic surprinzător, așadar, în decizia de oprire a producției pentru modelele Scenic și Espace.

Însă chiar dacă Renault părăsește piața monovolumelor compacte, numele Scenic nu va dispărea din gama constructorului francez.

„La fel ca în viață, toate lucrurile frumoase se termină. A fost un ciclu de 20 de ani, acum trecem la alte lucruri”.

Luca de Meo, CEO Renault

Interesul major este în momentul actual pentru SUV-uri. Oferta de model familial a producătorului francez va fi reprezentată de o versiune lungă, cu 7 locuri, a noului Austral, înlocuitorul lui Kadjar.

Cu toate acestea, nu va fi finalul pentru numele Scenic! Luca de Meo a dat și detalii: vom vedea un nou Scenic, dar acesta va fi un model electric. Platforma tehnică va fi CMF-EV, inaugurată deja pe noul Megane electric.

Numele Scenic este foarte popular, ceea ce i-a determinat pe cei de la Renault să nu renunțe la el. Dar pentru a fi la modă, viitorul Scenic va lua aspectul unui SUV și se pare că va avea designul inspirat de conceptul Morphoz.

Distribuie acest articol!