Volkswagen blochează comenzile pentru modelele hibrid plug-in
15.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

După Audi, iată că și Volkswagen a anunțat înghețarea comenzilor pentru modelele hibrid plug-in, în contextul actual de criză.

Principalele motive sunt termenele lungi de livrare, provocate de deficitul tot mai mare de piese. Prin urmare, temporar comenzile nu vor mai fi acceptate pentru acest tip de propulsie.

Așadar, pentru cei care intenționau să comande un model plug-in hibrid de la Volkswagen, acum nu este un moment bun. Constructorul și-a informat distribuitorii referitor la această decizie, printr-o scrisoare internă.

Publicația germană Automobilwoche a obținut o copie a scrisorii adresată dealerilor. „Din cauza creșterii numărului de comenzi pentru modele hibrid plug-in la nivel mondial, a persistenței unei oferte slabe de semiconductori și mai ales a situației dramatice actuale din Ucraina, o oprire temporară a comenzilor este inevitabilă“, își motivează Volkswagen decizia.

Prin urmare, modelele plug-in ale mărcii nu mai pot fi comandate până la o nouă notificare. Decizia vizează toate modele hibrid plug-in, de la Tiguan la Golf, Arteon sau chiar Touareg.

Întrebat despre această decizie, un purtător de cuvânt al grupului a explicat că este vorba de o măsură care va preveni prelungirea timpilor de livrare. Se pare că Volkswagen se află în situația de a nu mai putea garanta că vehiculele comandate deja vor fi livrate anul acesta. Pentru unele modele, termenul de livrare este cuprins între opt și zece luni.

Nu cu mult timp în urmă, Audi anunțase deja o înghețare a comenzilor pentru modelele hibrid plug-in. Cauza a fost aceeași –  termenele lungi de livrare, din cauza aprovizionării incerte cu piese de schimb.

Distribuie acest articol!