Renault abandonează marca Samsung
28.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Filiala sud-coreeană a grupului francez Renault Samsung Motors își schimbă numele, pentru a deveni Renault Korea Motors.

Renault Samsung Motors a apărut în 2000, când Renault a preluat 80,1% din acțiunile Samsung Motors. După ce a produs modele Nissan sub noul brand, constructorul are acum o ofertă formată din modele Renault redenumite: Talisman este SM6, Koleos este QM6, iar Arkana este XM3.

Recent, filiala constructorului francez a anunțat că își schimbă numele în Renault Korea Motors. O mișcare al cărei scop este de a îmbunătăți imaginea mărcii, ca producător stabilit în Coreea de Sud.

„Sub noul nume vom revizui competitivitatea produselor și serviciilor noastre pentru a ajunge la standardele înalte ale consumatorilor autohtoni și pentru a ne concentra mai mult pe piața coreeană”, se precizează în comunicatul de presă pe acest subiect.

Renault Korea Motors a început deja să își folosească noul nume în comunicare, inclusiv pe pagina web. La nivel oficial, compania își va schimba numele începând cu luna august 2022.

Schimbarea numelui vine și ca urmare a unui acord parafat de Renault și Samsung. Acesta prevede încetarea utilizării numelui Renault Samsung Motors începând din august 2022. Acordul mai prevedea ca Samsung să primească 0,8% din cifra de afaceri a Renault Samsung Motors în fiecare an, drept redevențe pentru utilizarea mărcii sale.

Renault Korea Motors a profitat de această schimbare de brand pentru a-și actualiza logo-ul, care păstrează forma unui vârtej, dar într-o versiune mai modernă. Producătorul francez plănuiește să își extindă gama pentru Coreea, în următorii ani. În acest sens va fi inițiat un parteneriatcu grupul Geely, în cadrul unui joint venture, precum și un brand dedicat modelelor hibride.

Distribuie acest articol!