Cupra anunță un nou SUV hibrid plug-in
07.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Desprinsă din Seat, ca marcă de sine stătătoare și poziționată în zona sportivă, imediat sub Audi, Cupra își continuă ascensiunea pe piață și promite noi premiere. Astfel, pe lângă crossoverul electric Tavascan, gama Cupra va fi completată cu un nou SUV hibrid plug-in.

Anunțul a fost oficializat recent, la conferința anuală de prezentare a rezultatelor Grupului Volkswagen.

Mărcile din cadrul grupului folosesc această conferința de presă anuală ca pe o oportunitate de a face bilanțul anului precedent, dar și de a devoala câte ceva din planurile lor de viitor.

Volkswagen, de exemplu, a oferit o imagine de ansamblu asupra conceptului ID.Aero, în timp ce Skoda a vorbit despre lansarea unui nou limbaj de design. Iar Cupra a oficializat introducerea unui nou SUV familial, eveniment prevăzut pentru anul 2024. 

Wayne Griffiths, CEO Seat și Cupra, a fost cel care a anunțat noutatea, dând asigurări referitoare la viitorul mărcii Seat, cum că aceasta nu va fi înlocuită de Cupra. Mulți îi prevăd acestui nou brand sportiv un viitor prolific.

Noul SUV nu va fi electric, spre deosebire de crossoverul Tavascan, așteptat tot în 2024, și versiunea de producție a conceptului Urban Rebel, promisă pentru 2025. În schimb, va fi disponibil cu versiuni mild hybrid și plug-in hybrid. Griffiths a vorbit de o autonomie de 100 km în modul electric, pentru versiunea plug-in.

El a mai precizat că noul model va fi asamblat în Ungaria. În prezent, Grupul Volkswagen are în țara vecină o unitate productivă la Gyor, utilizată de Audi pentru asamblarea modelelor Q3 și TT.

Din punct de vedere tehnic, noul SUV Cupra ar putea fi derivat din următoarea generație Seat Ateca, dar cu un design mai bine diferențiat, comparativ cu versiunea actuală Cupra Ateca.

Distribuie acest articol!