Conceptul noului Renault 4L va fi prezentat în octombrie
07.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Prețedintele Luca de Meo a confirmat că Renault va expune în octombrie anul acesta, la Salonul Auto de la Paris, un concept care va prefigura versiunea modernă a legendarului model 4L. Va fi un automobil în stil neo-retro, cu propulsie electrică.

Așadar, nu doar celebrul R5 va reveni la Renault. Constructorul francez pregătește și un al doilea model inspirat de un alt simbol din trecutul său. Proiectul a fost oficializat anul trecut și poartă numele de cod 4Ever.

Recent, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, Luca de Meo, CEO Renault, a dat câteva detalii importante despre noul model. Ocazie cu care a dezvăluit și o primă surpriză: în ciuda așteptărilor și spre deosebire de clasicul Renault 4, modelul modern 4L nu va fi unul entry level!

Viitorul R5 va lua locul modelului Zoe, iar 4L se va poziționa în gamă deasupra sa. Cele două modele electrice vor avea aceeași dimensiune, însă 4L va avea un preț care va pleca de la nivelul actual al lui Twingo electric.

Viitorul Renault 4L va avea alura unui mic SUV. Luca de Meo a mai precizat că se va miza pe aspectele practice.

Va avea un look cu trimitere evidentă la R4, o provocare destul de complicată pentru designeri. Pentru că, să nu uităm, versiunea originală are peste 60 de ani, iar aspectul nu a fost neapărat principalul ei atu!

Luca de Meo a confirmat că designul va fi dezvăluit prin intermediul unui concept car, care va fi prezentat în această toamnă, la Salonul Auto de la Paris, eveniment programat între 17 și 23 octombrie.

Versiunea de producție va fi lansată în 2025 și va prelua platforma CMF-BEV, cea a actualului Clio revizuită pentru propulsie electrică și care va fi utilizată și la R5 și viitorul Nissan Micra.

Distribuie acest articol!