Dacia are un nou director de design. Din nou!
13.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

David Durand a urcat în rang la Dacia, devenind directorul de design al mărcii. El îi ia astfel locul lui Miles Nürnberger, care a ocupat această funcție timp de doar un an.

În vârstă de 49 de ani, David Durand a absolvit Strate College School of Design din Paris. El nu vine de la concurență, cum a fost cazul predecesorului său, venit de la Aston Martin, numirea sa fiind, de fapt, o promovare internă.

După ce a lucrat la o serie de concepte Renault, printre care Koleos (1999) și Ellipse (2002), și-a desfășurat activitatea în centrele de design Renault din Spania, Coreea de Sud și Brazilia. În 2011 a devenit director de design pentru entitatea Global Access, care include modelele Dacia.

În 2020 a fost numit director de design exterior pentru Dacia. A lucrat la conceptul Bigster, care pune bazele următoarei faze a codului stilistic Dacia, ce va ajunge în producție în 2023, odată cu a treia generație Duster.

Numirea lui Durand în poziția de director de design la Dacia nu va aduce, așadar, nicio răsturnare spectaculoasă pentru proiectele aflate în derulare.

David Durant îi urmează lui Miles Nürnberger. Ritmul schimbărilor în această poziție este, desigur, intrigant!

Nürnberger ”părăsește compania din motive personale și pentru a urma alte proiecte profesionale” la mai puțin de un an de la momentul numirii în această funcție (iunie 2021).

El îi luase locul lui Alejandro Mesonero, care la rândul său a stat mai puțin de un an ca șef de design la Dacia.

Mesonero a fost recrutat după venirea lui Luca de Meo în fruntea Renault. Cei doi se cunoșteau foarte bine după ce au lucrat împreună la Seat. După doar câteva luni, el a plecat la Stellantis, ca head of design pentru brandul Alfa Romeo.

Distribuie acest articol!