Bentley electric: 0-100 km/h, în doar 1,5 secunde!
10.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

La fel ca toți constructorii, Bentley își îndreaptă atenția către tehnologia electrică, pentru a-și transforma gama de modele într-una cu „zero emisii”. Bentley și-a propus să devină un brand 100% electric până în 2030.

Printre argumentele în favoarea noului tip de motorizare se numără accelerația impresionantă, pe care CEO-ul renumitului brand britanic, Adrian Hallmark, a ținut să o specifice: de la 0 la 100 km/h în doar 1,5 secunde!

Într-un interviu acordat publicației Automotive News Europe, Adrian Hallmark a declarat că următorul model nou va fi unul 100% electric, capabil de o astfel de accelerație. Va fi, practic, automobilul cu cea mai rapidă accelerație.

Cu toate acestea, potrivit lui Adrian Hallmark, prioritatea pentru Bentley este cu totul diferită. Constructorul britanic preferă „depășirea fără efort”, deoarece majoritatea automobiliștilor își doresc să beneficieze de o accelerație mai bună la viteze de la 50 km/h, tocmai pentru a putea depăși mai ușor.

Cum accelerația de la 0 la 100 km/h în doar 1,5 secunde poate provoca pasagerilor o senzație de disconfort, Bentley le va oferi clienților săi opțiunea de a o face într-o manieră ceva mai lentă – în ”doar”… 2,7 secunde.

Deocamdată nu se cunosc prea multe despre acest viitor model Bentley 100% electric. La fel ca accelerația, și puterea acestuia ar trebui să fie „monstruoasă”, așa că se speculează în jurul valorii de… 1.400 CP!

Noul model este programat să apară în 2025 și ar trebui să se bazeze pe platforma PPE (Premium Performance Electric), dezvoltată de Audi.

Designul ar trebui să fie o evoluție a limbajului de design tradițional Bentley, dar cu elemente noi, care să transmită faptul că este vorba de un vehicul 100% electric.

Distribuie acest articol!