Alfa Romeo țintește Lexus la capitolul fiabilitate
19.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

Din punct de vedere istoric, Alfa Romeo este una dintre cele mai apreciate mărci de automobile. Mereu seducătoare, modelele sale nu au fost neapărat  și la fel de fiabile.

Situația ar trebui să se îmbunătățească în viitorul apropiat. Acesta este unul dintre obiectivele majore pentru brandul italian, în noua eră, sub cupola gigantului Stellantis.

A spus-o chiar CEO-ul Jean-Philippe Imparato, în cadrul unui interviu acordat publicației Automotive News: Alfa Romeo trebuie să ajungă la nivelul lui Lexus! Ambiții foarte mari, având în vedere că marca nu este cunoscută pentru fiabilitatea sa. 

În ediția 2021 a binecunoscutului clasament J.D. Power, al celor mai de încredere mărci de automobile, RAM, producătorul de pickup-uri care face parte din grupul Stellantis, la fel ca Alfa Romeo, este în frunte, pe piața din SUA. Podiumul este completat de Dodge, un alt brand din portofoliul Stellantis, și… Lexus!

Cu alte cuvinte, cel puțin în ceea ce privește piața americană, Alfa Romeo ar trebui să se alăture celorlalte mărci din grup și să fie în top 3! Un parcurs extrem de dificil, având în vedere că, în același raport J.D. Power, marca italiană ocupă în prezent doar locul 29 din 33!

Cum se va realiza acest salt? Greu de spus… Toată miza va fi pusă momentan pe noul Tonale? Un prim semnal în privința unui salt semnificativ la fiabilitate ar trebui să apară odată cu intrarea pe piață a noului SUV.

Alfa încearcă deja să transmită publicului larg că grijile au trecut. În acest sens a extins garanția celui mai nou model la 5 ani!

Nu e rău, dar nu e nici garanția de 7 ani oferită de alți jucători de pe piață. Și e încă departe de garanția de 10 ani oferită de Toyota, principala marcă a grupului cu același nume, din care face parte și Lexus.

Distribuie acest articol!