Final de carieră pentru Opel Insignia
08.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Lansat în 2008, Opel Insignia este pe cale să fie retras din producție. Pentru moment nu a fost anunțat oficial niciun înlocuitor.

Opel a trecut prin numeroase schimbări, în ultimii ani. Constructorul german a fost cumpărat în 2017 de Grupul PSA, înainte ca acesta să fuzioneze cu FCA, pentru a da naștere gigantului Stellantis.

Constructorul german a suferit o mulțime de schimbări, transformându-se dintr-un brand aflat în dificultate într-un producător dinamic, datorită noilor sale modele. Designul a fost revizuit în întregime, noua semnătură estetică fiind anunțată de conceptul GT X Experimental și noul aspect frontal Vizor.

În plus, Opel beneficiază acum și de tot know-how-ul PSA în materie de platforme și motoare, ceea ce se vede la ultimele sale modele. De altfel, din momentul achiziției, aproape toată gama Opel a fost transformată.

Există și o excepție: Insignia este ultimul model moștenit de la General Motors, rămas în gama Opel. A fost dezvoltat pe platforma Epsilon, ceea ce reduce considerabil posibilitățile de electrificare, mecanica nefiind concepută pentru așa ceva.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Opel a decis să renunțe la Insignia până la finele acestui an. O plecare anticipată, dar totuși prematură.

Pe liniile de montaj ale fabricii de la Rüsselsheim este nevoie de loc, pentru că acolo se produc Opel Astra și noul DS 4. Iar Insignia nu este chiar cel mai prolific model al mărcii germane…

De altfel acest segment al sedanurilor de categorie medie se află într-un declin evident, în favorarea SUV-urilor. Pentru moment Opel Insignia nu pare să aibă un înlocuitor, deși nu trebuie exclusă ipoteza ca Opel să pregătească în secret la un sedan electric!

Distribuie acest articol!