Primul Rolls-Royce electric este testat pentru... peste 400 de ani de utilizare!
05.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Prima limuzină electrică de la Rolls Royce se află în plină dezvoltare. Testarea acesteia a început în Suedia, în condițiile extreme din Arjeplog, la doar 55 de kilometri de Cercul Arctic, iar acum a fost mutată într-o zonă care reflectă mult mai bine utilizarea de zi cu zi: Riviera Franceză.

Programul de testare totalizează 2,5 milioane de kilometri, din care 625.000 de kilometri în regiunea Rivierei Franceze, la Autodrome de Miramas și pe drumurile Coastei de Azur. Dezvoltarea modelului este finalizată aproximativ 40%.

În septembrie 2021 a început testarea primului model Rolls-Royce complet electric. Denumit Spectre, acesta este supus celui mai exigent program de testare conceput vreodată de marca britanică, care simulează în medie peste 400 de ani de utilizare.

Dincolo de propulsia nemaiîntâlnită la un Rolls-Royce, Spectre va beneficia de un sistem de suspensie inteligent patentat și va fi cel mai rigid Rolls-Royce. Iar noul coeficient de rezistență de 0,25 face ca Spectre să fie cel mai aerodinamic Rolls-Royce de până acum.

Arhitectura din aluminiu este întărită cu secțiuni de oțel care oferă o rigiditate excepțională la torsiune. Panoul lateral dintr-o singură bucată, care se extinde din partea din față a stâlpului A până în spatele farurilor din spate, este cea mai mare piesă „deep draw” produsă vreodată de Rolls-Royce, extinzându-se pe aproape patru metri în lungime. De asemenea, ușile fără stâlpi, care au aproape 1,5 metri lungime, sunt cele mai lungi din istoria Rolls-Royce.

„Spectre deblochează potențialul extraordinar de integrare a unui grup motopropulsor complet electric în platforma noastră Architecture of Luxury. Din acest punct de plecare, procesele noastre de testare și rafinare combină datele empirice și experiența umană, intuiția și cunoștințele dobândite de-a lungul a peste un secol, pentru a perfecționa dinamica și caracterul mașinii.”

Dr. Mihiar Ayoubi, Director de Inginerie, Rolls-Royce Motor Cars

Spectre reprezintă o promisiune onorată. În 2011, Rolls-Royce a prezentat conceptul electric numit 102EX, urmat de 103EX, un studiu de design care a anticipat un viitor model electric. Aceste concepte au stârnit un interes semnificativ din partea clienților, la care directorul executiv Torsten Müller-Ötvös a răspuns cu o promisiune clară: până în 2030 Rolls-Royce va deveni o marcă de automobile complet electrice.

Acest super coupé este succesorul spiritual al clasicului Phantom Coupé, și va fi primul automobil de super-lux complet electric cu turismul continental în centrul propunerii sale.

Primele livrări către clienți sunt programate în al patrulea trimestru din 2023.

Sursa: comunicat de presă Rolls-Royce

Distribuie acest articol!