Audi A3: următoarea generație va fi 100% electrică
07.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Așteptată pentru 2027, următoarea generație a compactei Audi A3 va deveni 100% electrică. Nici măcar versiunea de top RS 3 nu va face excepție!

Constructorii auto au început să facă schimbări majore în ofertă, pentru a-și electrifica gamele. Nu mai au de ales, având în vedere că Uniunea Europeană a decis interzicerea vânzării de automobile dotate cu motoare termice, începând din 2035.

Audi intenționează să devină un brand exclusiv electric deja din 2033. Având în vedere acest obiectiv, constructorul german a lansat deja mai multe modele pur electrice, precum e-tron, Q4 e-tron și e-tron GT.

Desigur, procesul de electrificare nu se va opri aici, cei de la Audi intenționând să lanseze și alte modele electrice cu baterie (BEV), în următorii ani.

Dintre cele mai așteptate noutăți, viitoarea generație Audi A3 este, fără îndoială, cea mai discutată. Lucru firesc, având în vedere că ar trebui să se transforme în profunzime, pentru a deveni 100% electrică.

Totuși, acest lucru nu se va întâmpla foarte curând! În orice caz, nu înainte de 2027 sau chiar 2028, conform estimărilor. Tranziția va fi destul de bruscă, pentru că a cincea generație A3 ar trebui să fie doar electrică, fără nicio versiune termică.

Chiar și versiunea sportivă RS 3 ar urma să aibă același tratament ca restul gamei. Totuși, se pare că propulsia termică de la generația anterioară ar putea fi vândută în paralel, pentru o anumită perioadă de timp.

Construit pe platforma SSP, care va fi inaugurată în 2026, viitorul Audi A3 ar urma să fie disponibil în mai multe versiuni. Fanii senzațiilor tari se pot consola știind că vor exista și variante cu două motoare și tracțiune integrală.

Compacta de la Audi va beneficia de încărcare de înaltă performanță, cu arhitectura de 800 de volți, ca și Porsche Taycan, ceea ce îi va permite o încărcare mai rapidă, mai ales în comparație cu modelele echipate cu platforma MEB. În sfârșit, va fi disponibilă cu două variante de caroserie, sedan și Sportback.

Distribuie acest articol!