Google Maps vă poate ajuta să găsiți locul în care ați parcat mașina
12.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Dacă sunteți o persoană care nu dă atenție prea mare detaliilor de acest fel sau pur și simplu aveți dificultăți de orientare în locuri care nu vă sunt familiare, este bine să știți că aplicația Google Maps are o facilitate care vă permite să găsiți cu ușurință locul în care ați parcat automobilul.

Pentru aceasta trebuie să cunoașteți câteva detalii, pe care le prezentăm în cele ce urmează.

În ultimii ani, aplicațiile pentru telefoanele mobile ne-au schimbat obiceiurile de zi cu zi și ne-au făcut viața mai ușoară. Google Maps este una dintre aplicațiile cele mai apreciate de către șoferi, fiind folosită frecvent ca sistem de navigație GPS, pentru a găsi cea mai bună rută.

Această aplicație are însă și alte funcții foarte utile, mai ales pentru deplasările de vacanță, atunci când călătoria se face într-o zonă complet necunoscută. Google Maps vă ajută să găsiți un loc de parcare disponibil pe traseu sau în apropierea destinației.

Parcările sunt identificate prin logo-ul „P” pe hartă, însă există și o altă facilitate, mai puțin cunoscută, care le ușurează viața celor care pur și simplu au uitat sau nu mai știu cum să se întoarcă la locul în care au parcat mașina.

În acest caz, Google Maps vă poate ajuta. Odată ce ajungeți la destinație, tot ce trebuie să faceți este să utilizați aplicația. Pe hartă, un punct albastru indică locația curentă. Apăsați pe el și selectați opțiunea ”Salvează locul de parcare”.

Poziția mașinii este astfel salvată, cu mesajul „Ai parcat aici”. Când veți dori să ajungeți înapoi la mașină, trebuie doar să găsiți acest marker pe hartă, iar Google Maps vă va oferi un traseu pietonal, cu toate etapele ghidării, pas cu pas.

De asemenea,  Google Maps vă poate ajuta să vă definiți cât mai bine traseul de parcurs, cu etape, distanțe, pauze sau opriri pentru alimentarea mașinii.

Aplicația Google Maps integrează și celebra funcție Street View, care vă ajută să obțineți fotografii ale unor străzi sau locuri și vă ajută să vă plimbați virtual. O caracteristică foarte utilă atunci când ajungeți într-un loc necunoscut, unde vă căutați destinația.

Distribuie acest articol!