Radar Auto, un nou brand din Grupul Geely
21.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Geely, unul dintre cei mai importanți jucători ai industriei auto din China, lansează o nouă marcă de vehicule electrice.

Geely (Zhejiang Geely Holding Group) este un gigant auto chinez, al cărui portofoliu de mărci continuă să se extindă. După Geely, Geometry, Lynk & Co, Proton, Zeekr, Lotus, Smart, Volvo, Polestar, Farizon, LEVC sau Caocao, un brand nou-nouț intră pe piață: Radar Auto.

Radar este primul brand de vehicule de agrement 100% electrice din China, creat special pentru o nouă generație de clienți, care solicită „vehicule la fel de durabile ca aventurile lor în natură”. Prin urmare, gama Radar va fi formată din modele pick-up și SUV, diverse modele 4×4 dar și alte tipuri de vehicule de agreement, precum quad-urile.

Și chiar dacă este un brand nou, Radar nu pleacă tocmai de la zero. Produsele sale vor beneficia de cele mai noi tehnologii dedicate modelelor electrice și va partaja diverse componente ale grupului Geely, inclusiv sistemul modular SEA (Sustainable Experience Architecture), care echipează în special modelele Volvo.

Cel ales să conducă Radar Auto din poziția de CEO este dr. Ling Shi Quan, un inginer care a coordonat multe proiecte majore la Geely și Lynk & Co. Noua companie are facilități de cercetare și dezvoltare în China, în Hangzhou, precum și o unitate de producție în Zibo, în provincia chineză Shandong.

Primul model este anunțat pentru ultimul trimestru al anului 2022: Radar RD6, un pick-up 100% electric. Platforma SEA îi va permite să ofere mai multe versiuni de echipare, cu unul sau două motoare electrice.

Spre deosebire de majoritatea concurenților, care își poziționează pick-up-urile ca vehicule utilitare, Radar oferă prin RD6 un autentic companion de agrement în aer liber, cu o benă imensă și un portbagaj în față, sub capotă. Bena adăpostește chiar și prize de curent, pentru alimentarea aparatelor electrice în timpul ieșirilor în aer liber.

Atmosfera din interior este modernă, cu un ecran tactil de dimensiuni mari și instrumentar de bord 100% digital.

Deocamdată nu au fost dezvăluite mai multe informații tehnice, însă zvonurile avansează o putere cuprinsă între 200 și 400 CP, în funcție de versiune, cu accelerație 0-100 km/h în 7 secunde și autonomie de aproximativ 600 km, conform ciclului CLTC, utilizat în China.

Cum spuneam, Radar RD6 va fi lansat pe piața chineză în ultimul trimestru al anului acesta. Constructorul chinez nu exclude posibilitatea de a-l exporta și pe alte piețe, în special în Statele Unite și Europa.

Distribuie acest articol!