Ediția 2023 a Salonului de la Geneva a fost anulată și… mutată în Qatar!
22.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

La fel ca în 2020, 2021 și 2022, Salonul Auto de la Geneva nu va avea loc nici în 2023. Iar spre deosebire de ultimii ani, următoarea ediție va fi… mutată în Qatar!

În martie 2020, Salonul Auto de la Geneva a fost anulat în ultimul moment, din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus. La fel a fost anulat și pentru următorii doi ani, din cauza incertitudinilor generate de criza sanitară, care nu îi ajută deloc pe organizatorii acestui gen de evenimente.

În ultima perioadă apăruseră informații conform cărora Salonul Internațional Auto de la Geneva (GIMS) urma să revină în martie 2023, pentru ca acum să aflăm, prin intermediul unui comunicat de presă surpriză, că evenimentul va fi anulat din nou!

Oficial, pandemia este motivul și în cazul acestei noi anulări. Deoarece Salonul de la Geneva este programat în sezonul rece, în care se manifestă vârfurile epidemice, un nou val risca să perturbe desfășurarea evenimentului.

Și totuși, anul viitor va avea loc un motorshow sub genericul Geneva. Practic, acesta va fi exportat în Qatar, în noiembrie, urmând să poate titulatura oficială… Geneva International Motor Show Qatar.

Prima ediție urmează să aibă loc la Doha, în mai multe locuri din oraș, și promite vizitatorilor „multe experiențe unice și spectaculoase de condus”. Rămâne de văzut lista expozanților – mai nou, aceasta fiind o mare provocare pentru organizatori – și să sperăm că evenimentul… nu va fi anulat!

„Din cauza incertitudinilor din economia și geopolitica globală, precum și a riscurilor legate de extinderea  pandemiei, organizatorii au decis să se concentreze exclusiv pe planificarea evenimentului de la Doha, în 2023.”

Maurice Turettini, președintele fundației Comité permanent du Salon international de l’automobile de Genève

Distribuie acest articol!