Profit uluitor, raportat de Lamborghini
07.09.2022
        
Distribuie acest articol!   

Penurie, inflație, criză? Nu și în lumea automobilelor de lux! Cel puțin așa lasă să se înțeleagă cifrele excelente prezentate recent de Stephan Winkelmann, CEO  Lamborghini.

Într-un context de instabilitate economică majoră la nivel global, legendarul brand Lamborghini, parte din Grupul Volkswagen, a înregistrat o creștere record, de-a dreptul uluitoare.

Constructorul italian de supercaruri pare să plutească pe un nor, deasupra tuturor problemelor care afectează în prezent industria din care face parte. Compania a atins toate superlativele posibile, în prima jumătate a anului 2022.

Rezultatele se reflectă mai ales în marja operațională, care ar fi ajuns la 32%. Producătorul a anunțat încheierea exercițiului financiar cu un profit operațional de 425 de milioane de euro, realizat cu 5.090 de automobile livrate. Ceea ce corespunde unui profit de aproximativ 84.000 de euro per exemplar vândut!

În paralel, președintele Lamborghini a dat o altă veste bună: marca și-ar fi vândut deja întreaga producție până la începutul anului 2024. Iar când face acest anunț, ține să precizeze că „numărul de clienți nu este preocuparea mărcii”, dar că totuși este încântat că „din ce în ce mai mulți oameni vin la Lamborghini”.

„Avem o cerere foarte puternică. În prezent, durata de așteptare la comenzi depășește 18 luni.”

Stephan Winkelmann, CEO Automobili Lamborghini S.p.A.

Actuala gamă Lamborghini are doar trei modele. Dar ce modele! Luxul și hiper-sportivitatea sunt omniprezente: Aventador este dotat cu un motor V12, Hurcan are un V10, iar SUV-ul Urus, cel mai recent model (lansat în 2018) dispune de un V8 biturbo. Acesta din urmă tocmai a primit o versiune Performance, de peste 666 CP!

Cu o ofertă atât de competitivă și, în cele din urmă, foarte profitabilă, trebuie că Lamborghini privește spre viitor cu suficient optimism. Cât despre trecerea la electric, Stephan Winkelman promite variante hibride pentru fiecare model până 2024 și o primă versiune de curse propulsată 100% electric până în 2030.

Distribuie acest articol!