Înapoi în viitor, cu două noi modele DeLorean
12.09.2022
        
Distribuie acest articol!   

Devenit celebru datorită peliculei „Înapoi în viitor” dar dispărut între timp, brandul DeLorean încearcă să revină în actualitate. În ciuda notorietății de care se bucură, toate tentativele de până acum s-au soldat cu eșecuri.

În prezent asistăm la o nouă încercare de revenire. Să sperăm că de data aceasta va fi cu succes!

În timp ce coupé-ul Alpha5 își pregătește lansarea pentru anul 2024, marca resuscitată DeLorean a prezentat recent două noi concepte. Primul se anunță ca un model de producție, în timp ce al doilea este un prototip futurist.

Cum spuneam la început, brandul fondat de John DeLorean își pregătește marea revenire pe piață. Vrea să o facă cu Alpha5, un coupé electric de dimensiuni mari, dezvăluit oficial în urmă cu câteva săptămâni.

Dacă totul va decurge conform planului și marca reușește să-și rezolve disputa legală cu Karma, care o acuză că ar fi furat date tehnice confidențiale, noul DeLorean va ajunge pe piață în 2024. Producția acestui model va fi limitată la 88 de unități.

Dar brandul făcut celebru datorită filmului „Înapoi în viitor” plănuiește să dezvolte și alte modele. Următoarea noutate ar trebui să fie Alpha5 Plasmatail 2024. După cum sugerează și numele, se bazează pe Alpha5, dar în locul profilului de coupé, spatele va fi  un  „fastback” în genul lui Porsche Taycan Sport Turismo.

Potrivit creatorilor săi, mașina nu sacrifică spațiul oferit pasagerilor din spate și propune  chiar un portbagaj mai generos. Realismul conceptului sugerează o posibilă comercializare în serii mici, probabil la orizonul anului 2024, așa cum o indică și numele conceptului. Deși DeLorean nu oferă detalii tehnice, este de așteptat ca propulsia să fie împrumutată de la Alpha5 „normal”.

Celălalt concept, denumit Omega 2040, dezvăluie un vehicul 100% electric, foarte departe de a fi produs prea curând.  Semănând cu mașinile imaginare din filmele SF, se proiectează direct în anul 2040.

Dintre ideile îndrăznețe aplicate la acest automobil al viitorului se remarcă roțile lipsite de anvelope convenționale. Pare a fi mai degrabă un exercițiu de stil decât un concept care ar trebui să anticipeze un nou model de producție.

Distribuie acest articol!