Lux și excentricitate: primul zgârie-nori rezidențial Bentley se ridică la Miami
14.09.2022
        
Distribuie acest articol!   

Bentley a confirmat inaugurarea, în 2026, la Miami, a primului turn rezidențial care îi va purta numele. Constructorul britanic de automobile a dezvăluit recent și primele imagini cu clădirea, care va fi un concentrat de lux și excentricități.

În cartierul Sunny Isle Beach din Miami se va ridica în curând un impunător turn cu înălțimea de 228 de metri. Un nou gigant rezidențial proiectat de cabinetul de arhitectură Sieger Suarez, care s-a ocupat și de Porsche Design Tower.

De data aceasta, proiectul este pentru Bentley, care, la fel ca Porsche, este o marcă din cadrul Grupului Volkswagen.

Noua clădire a fost până acum doar la stadiul de proiect, însă constructorul a confirmat de curând că turnul va fi finalizat în 2026. Va fi o clădire absolut uluitoare, în care proprietarii limuzinelor ce poartă celebrul logo britanic se vor bucura de un confort absolut.

Apartamentele se vor întinde pe verticală, de-a lungul celor 61 de etaje ale turnului și toate vor oferi priveliști uluitoare spre ocean. Cele mai luxoase apartamente vor beneficia de o piscină privată pe balcon. Printre serviciile oferite rezidenților se numără un cinematograf, o sală de jocuri, centru de wellness și spa, whisky bar, un salon de trabucuri, un restaurant și un hol monumental la intrare.

Printre nenumăratele excentricități se numără și un lift special, dezvoltat în parteneriat cu Dezer Development. Denumit „Dezervator”, revoluționarul elevator va permite fiecărui rezident să-și aducă automobilul în propriul… apartament.

Pe vehiculele în cauză va fi aplicat un cod, care va fi scanat de sistem. Acesta va ști în ce apartament trebuie  trimisă mașina și va îndruma astfel șoferul către liftul corect. Prin urmare, șoferul nu va trebui să coboare din mașină și nici măcar să apese vreun buton!

„Dezervator” va face toată treaba și va deservi toate etajele turnului. Din punct de vedere tehnic, fiecare lift dispune de un sistem hidraulic dublat de un sistem robotizat de navetă, care prinde mașina de anvelope, pentru a o transporta pe verticală, la etajul corect.

Este un sistem similar cu cel instalat în Porsche Design Tower și care le oferă proprietarilor apartamentelor privilegiul de a lua cina sau de a organiza o petrecere… în jurul mașinii.

Prețurile apartamentelor din complexul Bentley Residences încep de la 4,2 milioane de dolari și urcă la zeci de milioane de dolari, în cazul celor mai luxoase apartamente. Vânzările au demarat deja.

Distribuie acest articol!