Trei noutăți Tesla, așteptate pentru 2023
21.09.2022
        
Distribuie acest articol!   

Tesla va lansa pe piață trei modele noi în cursul anului 2023. De asemenea, constructorul american pregătește o surpriză pentru 2024.

Gama Tesla este compusă în prezent din patru modele: sedanul compact Model 3 și derivatul său SUV Model Y, precum și cele două modele similare mai mari, Model S (sedan) și Model X (SUV). Pe măsură ce vânzările companiei conduse de Elon Musk înregistrează creșteri constante, este de așteptat ca și gama de modele să se diversifice.

Ceea ce se va și întâmpla, începând chiar de anul viitor, când sunt așteptate câteva modele noi, deosebit de importante. Este vorba de trei noutăți care urmează să sosească, în sfărșit, după o serie de întârzieri.

Prima noutate va fi Cybertruck, deja faimosul pick-up cu un design foarte controversat, care se va regăsi la vânzare în versiunea finală. Dezvăluit pentru prima dată în 2019, Cybertruck rămâne încă o enigmă în privința prețului.

Disponibilitatea acestui model pe piața din Europa ridică un alt mare semn de întrebare. Ultimele zvonuri sugerează o posibilă incompatibilitate cu standardele de siguranță de aici.

Al doilea model lansat în 2023 va fi Roadster, o sportivă cu 2+2 locuri, care poartă același nume ca primul model din istoria Tesla. Nici în acest caz nu se cunosc cu exactitate specificațiile tehnice și prețul. Cel mai probabil, va fi peste 200.000 de euro și nu cu mult peste 200 CP.

A treia noutate Tesla din 2023 va fi un camion, al cărui preț de plecare va fi de circa 150.000 de dolari . Va avea o autonomie de până la 800 km și cu posibilitatea reîncărcării până la 70% în doar 30 de minute, la noile stații de foarte mare putere.

Iar dacă totul decurge conform planului, în 2024 Tesla ar urma să lanseze un robotaxi complet autonom. Reamintim, Elon Musk a promis lansarea sistemului Autopilot 100% autonom pe mașinile sale, pentru 2023. În fine, unele zvonuri vorbesc și despre o posibilă utilitară, în 2024.

Distribuie acest articol!