Mașina Anului 2023 în Europa - cele 45 de candidate
27.09.2022
        
Distribuie acest articol!   

Se cunosc deja cele 45 de modele care candidează la titlul de Mașina Anului 2023 în Europa (COTY). După o primă trecere în revistă a listei, reține atenția avalanșa de modele electrice și de nume asiatice (chineze, în primul rand!) care candidează la acest onorant titlu… european!

De altfel, titlul COTY de anul acesta a revenit unui model electric coreean: Kia EV6. În finală, aceasta s-a impus în fața modelului echivalent din grup, Hyundai Ioniq5, a treia finalistă fiind o altă electrică pură, Renault Mégane E-Tech.

Și dacă anul acesta a fost pentru prima oară când un model KIA a câștigat acest titlu, de ce nu am vedea și un automobil chinez în aceeași ipostază inedită?! Oricum, produsele auto ”Made in China” au făcut progrese remarcabile în ultima vreme, sugestive în acest sens fiind rezultatele de la testele Euro NCAP.

Reamintim, titlul Mașina Anului în Europa este acordat pe baza votului unui juriu format din 60 de jurnalişti din 23 de țări europene. Rezultatul va fi anunțat abia anul viitor, la începutul primăverii.

Până atunci vă propunem să parcurgeți lista candidatelor, care sunt clasice, elitiste sau inedite, cum este și cazul SUV-ului compact MG4, un model 100% electric oferit la un preț care dă deja fiori concurenței europene. De remarcat și prezența noului model Dacia Jogger pe această listă inițială!

Mașina Anului 2023 în Europa – cele 45 de candidate
Alfa Romeo Tonale
BAIC EU5
BMW X1/iX1
BMW i7
BYD Tang
Citroën C5 X
Dacia Jogger
DFSK Seres 5
Ferrari 296 GTB
Ferrari Purosangue
Hongqi E-HS9
Honda Civic
Jeep Avenger
Jeep Grand Cherokee
Kia Niro
Kia Sportage
Land Rover Range Rover/ Land Rover Range Rover Sport
Lexus RZ
Lotus Emira
Lucid Air
Maserati Grecale
Mazda CX-60
McLaren Artura
Mercedes-Benz GLC
Mercedes-EQ EQE
Mercedes-AMG SL
MG 4
MG 5
Nio ES8
Nio ET7
Nissan Ariya
Nissan X-Trail
Opel/Vauxhall Astra
Ora Cat
Peugeot 408
Renault Austral
Smart #1
Subaru Solterra/Toyota bZ4X
Toyota Aygo X
Toyota Corolla Cross
Toyota GR86
Vinfast VF8
Vinfast VF9
Volkswagen ID. Buzz
Xpeng P5

Distribuie acest articol!