Noutățile Mercedes programate pentru 2023
16.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes își continuă ofensiva electrică prin lansarea mai multor modele noi, sub brandurile Mercedes-Benz, AMG și chiar Maybach. Constructorul german nu are însă în agendă doar premiere electrice!

Trecem în revistă aici toate noutățile prevăzute să apară în cursul anului 2023.

Clasa E este unul dintre modelele de bază de la Mercedes, disponibil în diverse versiuni de caroserie, începând din 1993. Actuala generație, a cincea, a fost lansată în 2016, cu un lifting în 2020. Ea va face loc celei de-a șasea generații, care va veni complet reînnoită și va fi comercializată din 2023, în două variante: berlină și break.

Pe lângă stilul înnoit, care ar trebui să adopte liniile prezente pe ultimele lansări ale mărcii, sub capotă ar trebui să găsim motorizări mai modeste.  Astfel, viitoarea Clasă E ar trebui să aibă doar motoare în patru cilindri electrificați, pentru a reduce emisiile de CO2. În schimb, la interior se va regăsi cea mai recentă versiune a sistemului MBUX și cel mai rafinat confort.

În vara lui 2023, Mercedes va lansa CLE Coupé, un nume nou, care ar trebui să înlocuiască simultan Clasa E Coupé și Clasa C Coupé, într-un proces de simplificare a gamei. Noul model ar trebui să adopte un design elegant și sportiv, precum și motoare electrificate cu patru cilindri, la fel ca viitorul Mercedes Clasa E.

Gama Mercedes EQ se va extinde anul viitor, odată cu lansarea SUV-ului EQE, o versiune 100% electrică a lui Mercedes GLE, care va oferi cel puțin două niveluri de putere, precum și două capacități pentru baterie, cu peste 600 km autonomie.

Va adopta stilul futurist al modelelor din gama EQ, cu un interior care va aminti de EQS. Desigur, sistemul MBUX de ultimă generație va fi prezent la interior, la fel ca tabloul de bord (opțional) Hyperscreen.

Prefigurat de conceptul omonim prezentat în 2021, SUV-ul Mercedes-Maybach EQS va intra în producție. Va adopta stilul futurist al gamei EQ, adăugând în același timp elementele specifice unui Maybach, inclusiv crom excesiv și jante foarte mari.

Interiorul va fi inspirat de Maybach S-Class, cu scaune independente în spate, sistemul MBUX Hyperscreen și cele trei ecrane de infotainment. Sub capotă, motorul electric va oferi mai multe niveluri de putere, precum și o autonomie de aproximativ 600 km.

Distribuie acest articol!