Viitorul crossover electric Manta-e va fi primul SUV coupé de la Opel
18.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

După rețeta aplicată de Peugeot, cu crossoverul său 408, și Opel va avea un astfel de model peste circa trei ani. Va fi un amestec de coupé și SUV, se va numi Opel Manta-e și va fi un automobil 100% electric.

Opel revitalizează numele Manta, utilizat la un coupé care a fost comercializat între 1970 și 1988. A fost readus deja în prim-plan anul trecut, când constructorul german a prezentat Opel Manta GSe ElektroMOD, un Manta reinterpretat în declinare electrică, dotat cu un motor de 147 CP și elemente moderne de design.

Mulți au fost tentați să creadă că Opel va crea un nou coupé Manta, dar iată că nu este tocmai așa. Viitorul model Opel Manta va afișa totuși un aspect coupé, dar cel al unui SUV coupé cu cinci uși, un mix foarte la modă.

Spre deosebire de ”vărul” său francez, care folosește platforma de la Peugeot 308, modelul german va utiliza noua platformă modulară STLA Medium, capabilă să găzduiască motorizări electrice. Oricum, Manta-e va avea doar propusie electrică, în versiuni de putere între 170 și 245 CP, acumulatori de la 87 la 104 kWh și autonomie care se va apropia de 700 km.

Ar trebui să aibă o serie de modele similare la alte branduri din portofoliul Stellantis – viitoarea generație DS 7, un nou SUV coupé DS și un SUV la Lancia. Toate vor folosi aceeași platformă și aceleași motoare electrice.

Va ajunge pe piață în 2025 și va beneficia de cele mai noi progrese tehnice în materie de echipamente high-tech. De asemenea, va putea conta pe noua arhitectură software STLA Brain, care va integra, printre altele, control vocal și servicii de plată. Mai mult, Opel Manta-e ar trebui să beneficieze de un sistem sofisticat de conducere autonomă.

Cu acest nou model și proiectul său de electrificare, Opel inițiază un program de relansare pe piața chineză. O piață dificilă, dar în același timp cea mai mare piață auto din lume, acolo unde Opel speră să poată avea un cuvânt de spus.

Opel Manta-e în zece detalii esențiale
● Crossover cu 5 uși și 5 locuri
● Platformă tehnică STLA
● Automobil 100% electric
● Tracțiune integrală opțională (cu două motoare)
● Putere: de la 170 la 254 CP
● Autonomie până la 700 km
● Înrudit tehnic cu DS 7, DS SUV coupé, SUV Lancia
● Lanasare: 2025
● Produs la Melfi, Italia
● Preț: de la 60.000 de euro

Distribuie acest articol!