Aproape fiecare al doilea automobil produs de Mercedes este vândut în China
21.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Vânzările Mercedes-Benz la nivel global merg foarte bine și asta se datorează în mare parte Chinei. Aproape fiecare al doilea automobil produs de constructorul german a fost livrat în această țară, în al treilea trimestru din 2022.

Este un argument în plus, dacă mai era nevoie de așa ceva, vizavi de importanța acestei piețe auto, care practic este cea mai mare, la nivel mondial.

Desigur, Europa continuă să cântărească foarte mult pentru industria auto. Însă atunci când ești un constructor german premium, Statele Unite și China reprezintă adesea piețele strategice la nivel mondial, în ceea ce privește volumele de vânzări.

Iar la Mercedes-Benz balanța s-a schimbat vizibil, dacă e să ne luăm după rezultatele înregistrate de gigantul german în trimestrul al treilea din 2022.

Cu 517.800 de unități vândute în această perioadă la nivel mondial, Mercedes-Benz înregistrează o creștere frumoasă, de 21% față de trimestrul al treilea din 2021. Există însă și un detaliu fin, oarecum surprinzător, al acestei creșteri: repartizarea ei pe diferite continente.

S-au vândut 152.700 de automobile Mercedes în Europa, în creștere cu 26% față de trimestrul al treilea din 2021. Creșterea din Statele Unite a fost chiar mai mare, de 31%, până la 72.400 (respectiv 83.200 în toată America de Nord).

Însă cea mai mare creștere s-a consemnat în China: 37%, cu un total de nu mai puțin de 206.800 de automobile vândute!

Volumul de automobile Mercedes-Benz vândute în China este așadar impresionant. În general, marca germană a vândut peste 50% din producția sa în Asia, în al treilea trimestru al anului 2022, cu un total de 260.500 de mașini.

Sunt cifre îmbucurătoare, dar și semnale care ar trebui să dea de gândit, având în vedere dependența de o singură piață. Pentru că o scădere bruscă a pieței din China, în cazul unei recesiuni economice, ar fi suficientă pentru a cauza probleme serioase producătorilor premium care se bazează foarte mult pe această piață…

Distribuie acest articol!