Automobilele Bugatti - mereu o investiție rentabilă!
29.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

Deși considerate astronomice, sumele la care sunt vândute automobilele de colecție sunt firești, atâta timp cât există cumpărători dispuși să plătească un astfel de preț. Automobilele Bugatti, clasice sau moderne, sunt creații tehnice deosebit de rare și investiții ideale, având în vedere valoarea lor de revânzare.

Apariția unui Bugatti Chiron Pur Sport pe o platformă de licitație este un eveniment aparte, chiar și în lumea hypercar-urilor. Și asta pentru că orice Bugatti este un model excepțional și, evident, foarte scump.

Mai multe exemplare ale versiunii Sport se regăsesc în prezent scoase la vânzare, prin diferite licitații. Recent, de pildă, RM Sotheby’s a vândut un Bugatti Chiron Super Sport 300+ din 2022, la 4,2 milioane de euro, sumă considerată peste valoarea de piață.

Însă modele Bugatti de excepție se întâlnesc și la alte case, așa cum este cazul unui Chiron Pur Sport scos la vânzare prin platforma de licitație Bring a Trailer.

În mod oarecum neașteptat, deși vorbim de o versiune superioară ca performanțe, acest exemplar Pur Sport a fost adjudecat la un preț ceva mai mic, de ”doar” 3,8 milioane de dolari. Spre comparație, mai trebuie spus că, relativ în aceeași perioadă, licitația organizată de Bring a Trailer pentru un Bugatti Chiron Sport a urcat până la 4,4 milioane de dolari!

Reamintim, versiunea Bugatti Chiron Sport a fost produsă în doar 60 de unități, fiind unul dintre cele mai puriste modele produse vreodată la Molsheim. Kilometrajul exemplarului licitat pe Bring a Trailer este de aproximativ 800 de kilometri. De altfel mașina este într-o stare impecabilă, aproape nouă.

Adjudecat la 3,8 milioane de dolari, se numără printre cele mai scumpe vânzări din istoria platformei. Totuși, în ciuda sumei, proprietarul nu va avea de această dată un câștig extraordinar de mare, având în vedere că prețul mașinii noi este de 3,6 milioane de dolari, iar cea mai luxoasă versiune trece de 5 milioane de dolari.

Distribuie acest articol!