Volkswagen Golf nu va fi înlocuit de ID.3!
05.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Informația a fost confirmată chiar de către Thomas Schäfer, directorul de operațiuni al constructorului german. El a mai precizat că, cel mai probabil, modelul 100% electric ID.3 va coexista cu un viitor Golf electric.

Precizarea a venit pe fondul specualțiilor care vedeau în ID.3 un foarte posibil înlocuitor al clasicului hatch compact al germanilor. Faptul că ambele modele se încadrează în același segment al compactelor a alimentat aceste ipoteze.

Electrificarea masivă inițiată de Volkswagen prin introducerea gamei ID a dus la bulversarea poziționării modelelor în gamă. Cele termice nu vor mai fi reînnoite, unele dintre ele urmând să fie pur și simplu înlocuite cu noile modele electrice.

Iar ID.3, un hatchback compact 100% electric, a fost în ochii multora candidatul ideal la înlocuirea emblematicului Golf, regina modelelor convenționale de pe piața europeană. Dar conform spuselor lui Thomas Schäfer, în realitate lucrurile nu stau tocmai așa!

Într-adevăr, ID.3 are dimensiuni similare cu Golf, în comparație cu care este mai scurt cu doar 2 cm și mai înalt cu 11 cm. Apropo de înălțime, este mai degrabă un Golf Plus! Pe de altă parte, înainte de lansarea gamei ID, a existat e-Golf, produs din 2014 până în 2019, care nu a avut un succesor direct. Cum ID.3 a apărut în 2019, mulți au crezul că va prelua ștafeta.

Luna trecută, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, cei de la Autocar i-au adresat lui Thomas Schäfer câteva întrebări pe această temă. Potrivit acestuia, cele două modele ar putea coexista foarte bine. Mai mult, a confirmat că a confirmat că numele Golf nu va dispărea, dar ar putea continua cu… prefixul ID!

„ID.3 nu a fost niciodată un succesor al Golfului, este mai mult un Golf Plus”.

Thomas Schäfer, Chief Operating Officer, Volkswagen

A noua generație a legendarei compacte germane s-ar putea numi ID.Golf. De altfel, constructorul german a și precizat, cu ocazia lansării noului ID.Buzz, că numele modelelor din gama sa electrică ID nu sunt neapărat asociate cu un număr!

În concluzie, ultimele informații ne lasă să înțelegem că viitorul Golf nu va fi un înlocuitor pentru actualul ID.3. În gama de modele ID, acest deocamdată ipotetic ID.Golf s-ar putea poziționa între actualul ID.3 și viitorul ID.2.

Referitor la momentul lansării, știm doar că ciclul de viață al actualei generații Golf ar trebui să se încheie în jurul anului 2027. Așadar, cel mai bine vândut sedan compact din Europa și-ar putea începe transformarea undeva prin 2028.

Distribuie acest articol!