Uzina Volkswagen din Wolfsburg, transformată pentru a produce viitorul ID.3
20.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen va investi aproape 460 de milioane de euro pentru a transforma uzina sa istorică de la Wolfsburg în vederea producerii viitorului Volkswagen ID.3 facelift.

La o întâlnire de lucru desfășurată recent, la Wolfsburg, Thomas Schäfer, CEO Volkswagen, a anunțat că producătorul german va realiza această investiție până la începutul anului 2025.

Investiția este destinată în primul rând pregătirilor pentru producerea noului facelift al modelului 100% electric compact ID.3. Acesta va părăsi linia de asamblare din Wolfsburg începând din 2023, inițial în producție parțială, apoi cu producția completă, din 2024.

Un alt model complet electric, din segmentul SUV, va fi produs ulterior, în paralel cu ID.3, pentru a spori utilizarea capacității de producție de la Wolfsburg, pe termen lung.

Baza tehnică pentru noile modele va rămâne platforma dedicată a grupului, MEB. Aceasta urmează să fie supusă unei dezvoltări ulterioare substanțiale, astfel încât versiunea MEB+ să devină mai eficientă.

„Volkswagen reprezintă electromobilitatea pentru toată lumea, iar fabrica de la Wolfsburg este o parte interesată în această evoluție a grupului. Numai în acest loc istoric vom investi aproximativ 460 de milioane de euro până la începutul anului 2025, pentru a pregăti fabrica pentru platforma MEB. Creșterea producției ID.3 este primul pas important către transformarea fabricii noastre principale pentru electromobilitate. Datorită acestor decizii importante și acestor investiții la scară largă, intenționăm să consolidăm în continuare competitivitatea fabricii și să oferim perspective concrete pe termen lung.”

Thomas Schäfer, CEO Volkswagen

Asamblarea pe liniile de la Wolfsburg, începând din 2023, va completa capacitatea de producție a modelului Volkswagen ID.3, asigurată în prezent de fabrica de la Zwickau.

Volkswagen a mai anunțat că până cel târziu la sfârșitul anului 2033, uzina din Wolfsburg va produce exclusiv modele 100% electrice, ca de altfel toate celelalte fabrici din Europa ale grupului german.

Un alt proiect important va menține importanța majoră a fabricii de la Wolfsburg în interiorul grupului. Numit Trinity, acest proiect va sta la baza viitoarei arhitecturi tehnice SSP (Scalable Systems Platform), o platformă scalabilă care va echipa viitoarele modele Volkswagen.

Volkswagen ID.3 facelift

Distribuie acest articol!