Charles al III-lea a vândut automobilul Tesla Model S pe care îl utiliza înainte de a deveni rege
25.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Familia regală britanică este proprietara unei colecții impresionante automobile, formată în mare parte din modele britanice, precum Rolls-Royce, Bentley, Jaguar sau Aston Martin. Cele mai multe dintre aceste bijuterii tehnice au fost oferite direct de constructori.

Charles al III-lea nu este neapărat un mare amator de automobile, dar chiar și așa, în colecția sa personală se află, printre altele, trei exemplare Aston Martin excepționale – un DB6 Volante Series II, un V8 Vantage Volante și un Virage Volante.

Totuși, regele este pasionat de modelele mai noi, cu precădere de cele mai puțin poluante. Fiind un mare apărător al naturii, a putut fi văzut la volanul unei Tesla Model S, versiunea cu autonomia extinsă. Automobilul 100% electric i-a fost oferit de divizia britanică a mărcii americane.

Cu toate acestea, monarhul a fost fotografiat mai des pe scaunul pasagerului, decât la volan. Iar de când a fost proclamat rege, Charles a fost nevoit să-și vândă mașina.

Recent, acel exemplar Tesla a fost scos la vânzare pe o platformă specializată și a fost cumpărat de un dealer cu sediul în Cornwall.

Decizia de a se despărți de acea Tesla Model S a fost, fără îndoială, motivată de protocol. Se știe, uzanțele obligă regele să circule doar cu vehicule britanice.

Un detaliu ușor de înțeles, desigur! Pe de altă parte, mai mult ca sigur, regele Charles al III-lea va fi foarte încântat de lansarea, pe viitor, a unui automobil britanic 100% electric!

Distribuie acest articol!