Această mașină zburătoare ar putea revoluționa piața auto
30.01.2023
        
Distribuie acest articol!   

Această creație tehnică realizată în China, de compania Xpeng Aeroht, este o mare promisiune pentru lumea auto. Visul mașinii zburătoare pare mai aproape ca oricând de a deveni realitate.

Prin apariția acestei mașini zburătoare, piața auto va face un mare pas înainte. Concepută pentru a se deplasa pe sol mai mult de 90% din timp și pentru a zbura atunci când întâlnește obstacole, este echipată cu patru motoare și opt elice.

După o demonstrație efectuată în Dubai, la o altitudine de 30 de metri, nou vehicul și-a făcut creatorii să fie mândri. Apoi, sute de oameni și-au exprimat entuziasmul în mandarină, cu ocazia primelor zboruri publice demonstrative.

Totul a decurs perfect la prezentările care au avut loc la Palm Jumeirah, în Dubai, apoi la Guangzhou, în China. Acum multimilionarul He Xiaopeng, fondatorul companiei, trebuie să depășească obstacolele pe care le întâmpină creația sa, pentru a avea acces la o piață cifrată la un miliard de dolari, în 2040.

„Mașina zburătoare va fi în curând reală și credem că acum este momentul potrivit pentru a contribui cu grăuntele nostru de nisip. Au fost realizate mari progrese tehnice, cum ar fi reducerea greutății și evitarea obstacolelor sau electrificarea”.

Brian Gu, președintele Xpeng

O serie de companii, precum Lilium NV, Joby Aviation Inc., Archer Aviation Inc. sau KittyHawk (aceasta din urmă fiind susținută de la co-fondatorul Google, Larry Page) au investit deja în sectorul mașinilor zburătoare.

Este un fel de cursă a investitorilor, de a crea în industria auto o „Tesla zburătoare”, după cum a declarat Zhang Junyi, care a susținut Nio Capital. Potrivit acestuia, pariurile pe mașini zburătoare sunt „un maraton complicat” și ar putea dura între 10 și 15 ani până când piața auto să ajungă la o asemenea performanță.

Multe dintre mașinile zburătoare dezvoltate în ultimul timp sunt avioane electrice care decolează și aterizează pe verticală. Dar acest model, care a ajuns la a șasea generație, poate rula pe șosea, aidoma unui automobil clasic. Nu este doar un avion mic, ci și un vehicul de lux.

Creatorul său plănuiește să înceapă producția în 2025. Prețul ar trebui să fie în jur de 140.000 de dolari, ceea ce ar face într-adevăr ca cerul să devină mai accesibil!

Distribuie acest articol!