Fabrica de la Mioveni a început producția primului model Dacia hibrid
27.01.2023
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat de presă, Dacia anunță oficial demararea producției, la uzina de la Mioveni, a primului model hibrid din istoria mărcii, Jogger Hybrid 140. Reamintim, prețul de plecare este de 23.750 de euro, pentru nivelul de echipare Expression, în varianta cu cinci locuri.

Noul Jogger hibrid dispune de 140 CP, furnizați de un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice. Autonomia sa este de peste 900 km.

În mediul urban, poate rula până la 80% din timp în modul electric. Bateria se încarcă automat la decelerare și frânare, prin recuperarea energiei, iar transmisia automată inteligentă și sistemul de management al energiei optimizează performanțele și consumul vehiculului.

Redăm mai jos comunicatul publicat de Dacia, cu ocazia demarării producției lui Jogger Hybrid 140 la Mioveni.

Destinat unui client din România, primul vehicul cu tehnologie hibridă produs sub sigla Dacia este un exemplar de culoare Gri Schiste, cu 7 locuri, aparținând nivelului de echipare Extreme.

Ilustrând perfect poziționarea mărcii Dacia, Jogger Hybrid 140 este cel mai accesibil vehicul de familie cu propulsie hibridă de pe piață, dispunând de un spațiu interior generos și de echipamente esențiale. Modelul beneficiază de expertiza Renault Group, oferind o tehnologie modernă care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric și un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice.

Autonomia versiunii Jogger Hybrid 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tracțiune dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 km.

Fabricat în exclusivitate la Uzina de la Mioveni, modelul Jogger a fost deja produs în aproape 80.000 de exemplare, din care peste 90% au fost exportate, în principal pe piețele Europei Occidentale.

Lider al segmentului C-Break din România, Dacia Jogger s-a situat, în 2022, pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din Europa.

Sursa: comunicat de presă Dacia

Distribuie acest articol!