Audi R8 refuză pensionarea. Viitorul acestui model rămâne sub semnul incertitudinii
16.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Coupe-ul sportiv Audi R8 este un model cu un asemenea succes încât producătorul se vede nevoit să îi prelungească producția, pentru a face față cererii foarte ridicate.

După cum am anunțat deja, legendarul R8 urma să fie retras din producție la începutul acestui an. Anumite zvonuri vorbesc despre un înlocuitor electric, însă nu mai devreme de 2025-2026.

A avut parte inclusiv de o variantă de adio, numită R8 V10 GT RWD, prin care Audi și-a luat rămas bun de la celebrul propulsor V10.

Doar că, în ciuda tuturor planurilor, producția a fost, iată, prelungită în primul trimestru din 2024. Motivul: cererea pentru acest model este în continuare foarte mare.

Cu toate acestea, viitorul său rămâne cât se poate de incert, stârnind speculații referitoare la o posibilă versiune complet electrică.

R8 este, fără îndoială, un diamant în coroana sportivă Audi, care continuă să stârnească entuziasmul pasionaților de astfel de modele. Așa că deocamdată continuă să fie produs la uzina Böllinger Höfe, pe aceeași linie cu RS E-Tron GT, modelul sport complet electric al mărcii.

Și totuși, ce va urma? Încercarea anterioară cu R8 e-tron a fost un eșec, cu mai puțin de 100 de unități produse, deci constructorul german trebuie să exploreze noi căi. Ar trebui să vină cu ceva revoluționar, care să atragă fanii tradiționalului R8. Însă a-i face să uite maiestuosul V10 care a modelat reputația lui R8 pare a fi o misiune extrem de dificilă.

Totuși, trecerea la propulsia electrică, progresele tehnologice și viziunea celor de la Audi pot oferi o experiență de condus la fel de incitantă, poate chiar peste cea oferită de R8.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!