Massimo Frascella, noul director de design la Audi, vine de la Jaguar Land Rover
23.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Massimo Frascella este noul șef al Audi Design. El își va prelua oficial funcția pe 1 iunie, înlocuindu-l pe Marc Lichte, care va prelua un nou rol în cadrul Grupului Volkswagen.

Frascella, care este absolvent al Istituto d`Arte Applicata & Design din Torino, și-a început cariera la Stile Bertone, după care a ocupat diferite posturi la Ford Motor Company și Kia. Din 2011 a deținut roluri de conducere la Jaguar Land Rover, cel mai recent fiind cel de șef de design pentru ambele mărci.

Conducerea constructorului german mizează acum pe Massimo Frascella (52 de ani) pentru conceptul de design ce trebuie dat viitoarelor generații de modele Audi. Este vorba de modul în care nenumăratele inovații tehnologice care inundă automobilele vor schimba în mod decisiv formele și funcțiile acestora, indiferent de segment. Din acest motiv, Audi și-a restructurat recent departamentul de design, care este de-acum direct subordonat președintelui Consiliului de Administrație.

„Simplitatea este esența abordării mele asupra designului. Sunt pasionat de crearea de modele care să nu aibă ornamente de prisos și să nu urmeze doar tendințele. În schimb, ne vom baza pe un limbaj de design atemporal și sofisticat.”

Massimo Frascella

CEO-ul Audi, Gernot Döllner, și-a descris astfel obiectivul: „Designul a făcut întotdeauna parte din nucleul mărcii, din ADN-ul Audi. De aceea, mai ales în această fază de transformare tehnologică, conceptul Vorsprung durch Technik trebuie să fie vizibil și tangibil în interiorul și exteriorul tuturor modelelor de serie viitoare. Massimo Frascella se va asigura că vehiculele Audi vor întruchipa identitatea mărcii printr-un limbaj de design inconfundabil și emoționant. Claritatea, precizia și proporțiile perfecte sunt în centrul filozofiei sale de design – calități care se încadrează perfect în imaginea mărcii Audi”.

Marc Lichte a fost, vreme de zece ani, Head of Audi Design

Cât despre predecesorul lui Frascella, Marc Lichte a condus Audi Design din 2014. Născut în 1969 în Arnsberg / Sauerland, Germania, s-a alăturat Audi venind de la Volkswagen, unde a condus Studioul de Design Exterior.

Döllner spune despre Lichte că este „o minte creativă și un vizionar”, care, împreună cu echipa sa, „a modelat evoluția designului mărcii în era mobilității electrice”. Asta pentru că deceniul lui Lichte la Audi este reprezentat, pe lângă noi generații ale unor bestseller-uri, și de prima serie de modele electrice de sine stătătoare a mărcii – e-tron, e-tron GT și Q4.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!