Lynk & Co își va extinde prezența în 19 țări europene, printre care și România
22.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Lynk & Co tocmai a format un parteneriat cu SEEAG, ceea ce îi va permite să intre pe noi piețe europene, în special în sud-estul Europei.

Reamintim, Lynk & Co este un producător chino-suedez fondat de grupul Geely și Volvo, iar SEEAG este un importator și distribuitor specializat în piețele din Europa de Sud-Est. Parteneriatul strategic îi va facilita lui Lynk & Co sprezența pe 12 noi piețe naționale europene.

SEEAG este un grup auto cu o experiență de 30 de ani în importul, distribuția și retailul de automobile și piese de schimb și este prezent în Europa de Sud-Est cu peste 100 de puncte de vânzare. Compania a contribuit la intrarea în regiune a unor mărci de renume, precum Volvo, Geely, Kia, SsangYong, Chrysler, Jeep, Dodge și Saab.

„Ne vom extinde prezența pe piața europeană, ne vom consolida brandul ca furnizor principal de mobilitate flexibilă și, desigur, vom oferi mașini grozave. SEEAG este un jucător renumit în sector, cu o infrastructură și operațiuni solide – un partener ideal atunci când ne aventurăm pe aceste noi teritorii”.

Nicolas Lopez Appelgren, CEO Lynk & Co

În prezent, brandul Lynk & Co este prezent pe șapte piețe din Europa: Suedia, Olanda, Belgia, Germania, Spania, Franța și Italia. Prin parteneriatul cu SEEAG, până la sfârșitul anului 2024, acestora li se vor alătura Grecia, România, Slovenia, Croația, Bulgaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo, Albania și Moldova.

Astfel, Lynk & Co își va extinde rețeaua de vânzări și service în toată Europa și se va instala pe termen lung pe Bătrânul Continent. Potrivit SEEAG, până în 2030, cota de piață a vehiculelor electrice va ajunge la 50% în această regiune în plină expansiune a Europei.

Constructorul va demara vânzările cu SUV-ul hibrid plug-in Lynk & Co 01, începând cu România și Grecia, înainte de a se extinde în alte țări. Va urma în curând un nou sedan hibrid plug-in, numit Lynk & Co 07 EM-P, care urmează să fie disponibil pe toate piețele din Europa.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!