Volkswagen are din nou probleme în SUA. Mii de automobile de lux sunt blocate în porturi
21.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Gigantul auto german Volkswagen se confruntă cu o problemă majoră în Statele Unite, unde mii de automobile produse de mărcile sale de lux sunt blocate în prezent în porturi. Totul, din cauza problemelor vamale legate de unele componente produse în China.

Miza este enormă pentru Volkswagen, având în vedere că sunt imobilizate în jur de 1.000 de vehicule Porsche, câteva sute de Bentley și câteva mii de Audi, automobile în general cu prețuri ridicate.

Vama americană a decis sechestrarea acestora din cauza unei componente electronice originară din China, ce nu ar respecta reglementările americane și, prin urmare, ar fi interzisă la import. Un purtător de cuvânt Volkswagen a subliniat că este vorba de o componentă electronică minoră, înlocuită pe măsură ce sosesc piese noi.

Pentru clienții care își așteaptă cu nerăbdare mașinile, această situație ar putea duce la întârzieri până la sfârșitul lunii martie. Consecințele financiare ale acestei crize ar putea fi semnificative, iar reputația Volkswagen, deja zguduită de scandaluri anterioare, ar putea fi pusă din nou la încercare.

Dincolo de întârzierile la livrări, Volkswagen se confruntă cu presiuni suplimentare din cauza operațiunilor sale în China, în special cu o fabrică în Urumqi, Xinjiang. Deși aceasta nu produce vehicule, are 197 de angajați care efectuează verificări de calitate pe vehiculele deja asamblate.

Ziarul german Handelsblatt a mai relatat despre suspiciunile referitoare la munca forțată ce ar fi putut fi folosită în timpul construcției unei piste de testare în Turpan, operată de o filială a joint-venture-ului SAIC – Volkswagen, într-o regiune în care guvernul chinez este acuzat că persecută uigurii și alte minorități musulmane.

Volkswagen a anunțat că se află în discuții cu SAIC, explorând diferite opțiuni pentru a rezolva situația. Se are în vedere o reziliere anticipată a contractului care leagă Volkswagen de fabrica din Xinjiang până în 2029.

Grupul german a subliniat că ia în serios acuzațiile de încălcare a drepturilor omului și a avertizat că investigațiile în curs ar putea duce la încetarea relațiilor sale cu furnizorii implicați în astfel de practici. Ceea ce evidențiază complexitatea problemelor cu care se confruntă afacerile internaționale, nu numai în ceea ce privește lanțurile de aprovizionare, ci și responsabilitatea socială.

Situația actuală evidențiază provocările cu care se confruntă companiile auto, probleme geopolitice și etice, pe o piață globală din ce în ce mai complexă.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!