Salariul record al lui Carlos Tavares
02.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Susținut de rezultatele excelente ale grupului Stellantis în 2023, directorul general al acestuia are parte de o remunerație de peste două ori mai mare decât cea din anul precedent. În total ar trebui să primească 36,5 milioane de euro.

În urmă cu câteva zile, grupul Stellantis a dat publicității rezultatele financiare pentru anul 2023. Iar cifrele sunt foarte bune!

Gigantul rezultat din fuziunea PSA și FCA, în 2021, a vândut anul trecut cu 6% mai multe automobile la nivel mondial, față de 2022. În același timp, a menținut o marjă operațională foarte mare, de peste 12%.

Deloc surprinzător, directorul general al grupului Stellantis, Carlos Tavares, va profita de aceste rezultate excelente pentru a-și acorda o remunerație foarte bună pentru anul 2023. După ce salariul încasat pentru 2022 a făcut furori la vremea respectivă, cu un total de 23,5 milioane de euro, din care 14,9 milioane de euro salariu fix, cel pentru 2023 ar ajunge până la 36,5 milioane de euro.

Astfel, ar beneficia în special de un bonus de 10 milioane de euro legat de transformarea economică a grupului Stellantis, conform raportului oficial. Această remunerație include și plățile planificate pe termen lung, cu pensii și bonusuri.

Pentru ca Carlos Tavares să primească acest venit, va fi necesar votul acționarilor grupului, la adunarea generală programată pentru 16 aprilie.

Dacă va fi validat, acest salariu anual va reprezenta un nou record pentru un director francez în industria auto. O sumă justificată de rezultatele excelente ale grupului său și secondată de bonusul de 1,9 miliarde de euro pe care Stellantis tocmai l-a plătit angajaților săi.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!