Principalele noutăți prezentate zilele acestea, la ediția 2024 a Salonului Auto de la Geneva
29.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

După pauza prelungită provocată de pandemie, Salonul Auto de la Geneva se reia anul acesta în formatul consacrat, în ciuda numeroaselor absențe notabile din rândurile producătorilor de automobile. Chiar și așa, GIMS 2024 găzduiește o serie de noutăți spectaculoase.

În cele ce urmează trecem în revistă marile atracții care pot fi văzute în această perioadă, în halele Palexpo.

Duster 3 și Spring facelift, atracțiile Dacia
A treia generație a SUV-ului Dacia Duster impresionează prin stilul său care nu mai are prea multe în comun cu zona low-cost. Presa de specialitate anticipează un mare succes pentru acest model, la nivel european. La rândul ei, Dacia Spring restilizată încearcă să atragă mai mult atenția printr-un look modern, inclusiv la interior, completat cu performanțe tehnice îmbunătățite.

MG3 hibrid, rivalul Daciei Sandero
Producătorul chinez a dezvăluit primul său model de oraș hibrid, MG3. Inaugurând o nouă platformă, acesta va fi echipat cu grup propulsor puternic, de aproape 200 CP. Va fi, se pare, principalul concurent pentru Dacia Sandero.

Renault 5 E-Tech, citadina revoluționară
Noul R5 E-Tech (electric) va fi, de departe, vedeta standului Renault. Revoluționara citadină va fi secondată de Rafale și de Scénic E-Tech, deja prezentate anul trecut, la Salonul Auto de la München.

BYD Seal U
BYD speră să își crească semnificativ volumele de vânzări în Europa și, astfel, să calce pe urmele MG. Producătorul va miza în acest sens și pe noul SUV din familia Seal U.

IM, un nou brand electric de la MG
Alături de MG3, grupul chinez SAIC speră să se impună pe Vechiul Continent și printr-o poziționare mai pretențioasă, cu ajutorul modelelor IM. Este vorba de o gamă formată din patru modele, printre care și rafinatul dar destul de puțin cunoscutul sedan premium L7.

Lucid Gravity, un salvator?
Anunțat ca un adevărat „ucigaș Tesla”, dar în prezent aflat în mare dificultate financiară, brandul american Lucid va fi prezent, totuși, la Geneva. După sedanul Air, este așteptat SUV-ul Gravity. Sau… falimentul!

Brandurile de lux de la BYD
BYD va prezenta, de asemenea, două modele de la marca sa cu vocație mai luxoasă, Denza. Este vorba de N7 și D9, cărora li se va alătura marele SUV Yangwang U8, echipat cu patru motoare electrice și unul termic, care acționează ca generator.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!