Bonusuri consistente pentru angajații Stellantis
08.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Carlos Tavares, președintele Stellantis, este recunoscut pentru vânătoarea sa de economii. La cârma PSA, unde s-a aflat înainte de a conduce Stellantis, s-a remarcat prin reduceri de forță de muncă și alte măsuri radicale de reducere a costurilor.

Performanțele sale au fost răsplătite cu o remunerație pe măsură, despre care tocmai am relatat zilele trecute. De peste două ori mai mare decât cea din anul precedent, aceasta totalizează 36,5 milioane de euro.

Pentru moment, politica lui Tavares pare să dea roade, dacă e să dăm crezare rezultatele financiare impresionante ale grupului. Stellantis se laudă cu o marjă operațională excelentă și profituri record pentru anul 2023.

În paralel, Stellantis tocmai a anunțat un plan de plecare voluntară pentru 6.400 de angajați din Statele Unite, care urmează altor reduceri semnificative de locuri de muncă. Totuși, există și o veste foarte bună pentru angajații rămași: bonusurile pentru anul 2023 sunt foarte consistente.

Recent, Stellantis a anunțat că va plăti 1,9 miliarde de euro drept bonusuri angajaților săi, în urma rezultatelor financiare bune pe 2023. De la crearea Stellantis, în 2021, grupul a plătit bonusuri în valoare totală de șase miliarde de euro.


CITEȘTE ȘI:
Salariul record al lui Carlos Tavares
Stellantis își restructurează rețeaua de distribuție

Stellantis precizează că 95% din forța de muncă va beneficia de acest nou bonus, alocat ca parte a strategiei „Plătiți pentru performanță”. Potrivit responsabililor cu resursele umane ale grupului, va fi un bonus de cel puțin 4.100 de euro brut per angajat și ar putea ajunge până la un maxim de 6.000 de euro.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!