Pierderi uriașe pentru Tesla, după sabotarea fabricii din Berlin
10.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Știrea referitoare la sabotarea fabricii Tesla de la Berlin a făcut înconjurul lumii, zilele trecute. Ea a fost însoțită de imaginea de mai sus, publicată pe website-ul Kontrapolis.

Nu știm sigur dacă este chiar stâlpul afectat de un incendiu, dar, în schimb, este cât se poate de clar că Elon Musk și compania sa nu sunt deloc pe placul unui grup radical de activiști de mediu, care au sabotat fabrica Tesla din Berlin, distrugând un stâlp de energie electrică.

Până acum nicio acțiune a activiștilor radicali de mediu, împotriva mărcii Tesla, nu a avut o asemenea amploare. Într-un mesaj lung publicat pe site-ul Kontrapolis, Vulkan Gruppe susține distrugerea unui stâlp situat lângă Gigafactory Tesla din Berlin. Distrugerea stălpului, care era folosit pentru alimentarea cu energie electrică a întregii fabrici, a determinat pe moment stoparea completă a activității în fabrică.

„Am sabotat Tesla pentru că fabrica din Grünheide devorează pământ, resurse, oameni, muncă și scuipă săptămânal 6.000 de SUV-uri, mașini monstruoase de ucis. Cadoul nostru pentru 8 martie este să închidem Tesla. Deoarece distrugerea completă a Gigafactory și odată cu ea eliminarea tehnofasciștilor precum Elon Musk reprezintă un pas pe calea eliberării”.

Fragment din omunicatul de presă Vulkan Gruppe

Gestul activiștilor l-a scos din sărite pe Elon Musk, care a reacționat printr-o postare pe X, în care i-a calificat drept „cei mai proști eco-teroriști de pe pământ” și „marionete”. De înțeles reacția miliardarului american, din moment ce acest act de vandalism a provocat o pierdere de aproape un miliard de euro pentru Tesla.

Sabotajul s-a produs într-un context în care Tesla intenționează să extindă fabrica, cel mai probabil cu scopul de a pregăti lansarea viitoarei compacte Model 2.

Credit foto: Kontrapolis.info


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!