Micul SUV urban Milano va fi primul model 100% electric de la Alfa Romeo
15.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Primul SUV urban din istoria Alfa Romeo se va numi Milano și se va poziționa în segmentul B, cel mai important de pe piața europeană, abandonat de producătorul italian după retragerea din producție a micului MiTo.

Deși este un model complet nou în gamă, proiectul nu a plecat tocmai de la o coala albă, deoarece utilizează platforma e-CMP a Grupului PSA, integrată deja la alte modele ale Grupului Stellantis.

Inițial s-a crezut că acest model se va numi Brennero, dar până la urmă producătorul a decis să aducă un omagiu orașului în care a fost creată marca.

Milano va fi un SUV urban sportiv, înrudit cu Peugeot 2008, DS 3, Opel Mokka, Jeep Avenger și Fiat 600. Va fi disponibil cu motorizări pe benzină, diesel și 100% electrică. Va avea un motor pe benzină mild hybrid bazat, fără îndoială, pe grupul motopropulsor deja disponibil pe Fiat 600e (100 CP) sau Peugeot 3008 (136 CP).

Va oferi tracțiune integrală în versiunea termică și va beneficia de dinamică și manevrabilitate ”best-in-class” în cea electrică. Astfel, Milano va juca în felul său pe segmentul modelelor de oraș de înaltă performanță.

Odată cu dezvoltarea categoriei de automobile sport electrice de talie mică (Alpine A290, Volkswagen ID.2 GTI etc.), Milano ar putea poziționa Alfa Romeo pe acest nou segment. De reținut că nu va fi foarte mic, având o lugime de până în 4,3 metri!

Prezentarea oficială va avea loc în următoarele luni, iar până la finele anului va ajunge deja la dealeri.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!