Volkswagen dă înapoi: ID.3 nu va mai fi produs și la Wolfsburg
16.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen își reconfigurează strategia de producție pentru modelele electrice. Astfel, compacta ID.3 se va asambla exclusiv în fabrica de la Zwickau, iar proiectul inițial, de a produce acest model și în fabrica istorică din Wolfsburg, începând de la vară, este abandonat.

Decizia a fost anunțată într-un context dificil pentru piața modelelor electrice și va optimiza profitabilitatea prin utilizarea eficientă a instalațiilor deja operaționale.

Să nu uităm, Volkswagen are în Saxonia, la Zwickau, o fabrică deja complet echipată și operațională.

Reorientarea producției de electrice vine pe fondul încetinirii cererii. Însă în ciuda anulării producției ID.3 la Wolfsburg, Volkswagen plănuiește să producă aici un SUV electric compact, începând din 2026.

Mai mult, constructorul își menține planurile pentru Wolfsburg și continuă transformarea fabricii într-una de modele electrice. Aceasta va trebui să satisfacă cerințele tot mai mari în privința electrificării.

Christian Vollmer, membru al Consiliului de producție Volkswagen, a citat profitabilitatea drept principal raționament din spatele deciziei. Într-o declarație oficială, el a subliniat importanța cheltuielilor prudente, în actualul context de pe piață.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!