Ofensiva MG în Europa continuă cu diversificarea gamei
21.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

La Geneva, MG și-a dezvăluit în mare parte planurile de viitor pe piața europeană, prin prezentarea a patru modele noi.

Constructorul britanic a profitat de Salonul de la Geneva pentru a prezenta modelul citadin MG 3, sedanurile MG 7 și MG 9 și SUV-ul MG S9.

MG continuă să crească pe piața europeană, extinzându-și constant gama. Electricul compact MG 4, crossover-ul termic ZS și break-ul MG 5 (unul dintre puținele modele din categoria sa oferite în versiune electrică) sunt toate exemple notabile, fără a uita roadster-ul Cyberster, care va sosi în curând.

Constructorul abordează mai nou un segment care până acum a fost marginalizat în expansiunea sa europeană – cel al mașinilor de oraș. La Geneva, noul MG 3 a fost prezentat ca o premieră mondială. Stilul său este mai degrabă convențional, poziționându-se ca o nouă alternativă la liderii de piață, Dacia Sandero și Toyota Yaris. Dacă primul rival este vizat în principal pentru prețul său (MG 3 ar trebui să înceapă sub 20.000 de euro), al doilea este luat în vizor pentru motorizarea hibridă.

MG 3 dispune de un grup motopropulsor „full hybrid” care are puterea combinată 194 CP. Un argument puternic, la care trebuie adăugat un echipament standard foarte cuprinzător, care include GPS, aer condiționat automat, touchscreen de 10,25 inch compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, control adaptiv al vitezei și cameră video pentru marșarier.

MG nu a mers la Geneva doar cu MG 3. A adus alte două produse noi: berlina MG 9 și crossover-ul MG S9. După ce a cucerit piața europeană cu modele generaliste accesibile, acum vizează categoria premium și tocmai aceasta este sarcina pentru aceste două noi modele.

MG 9 este un sedan electric poziționată pe același segment cu Tesla Model S, cu un look interesant, bine proporționat, și interior conectat. Motorul de 340 CP poate fi alimentat de trei versiuni de baterie, permițând autonomii de până la 500 km (64 kWh), 602 km (77 kWh) sau 702 km (cu bateria de 90 kWh), conform testelor de omologare chineze.

MG S9, care este un SUV derivat din sedan, are același motor, dar autonomia sa variază de la 536 la 670 km. Cel de-al patrulea model prezent în standul MG de la Geneva a fost MG 7, care nu este 100% electric. Acest fastback are la bază un agregat turbo pe benzină de 261 CP.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!