Conceptul Epiq anunță SUV-ul electric Škoda cu prețul de start de 25.000 de euro, care va intra pe piață în 2025
18.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Anul trecut, Škoda a anunțat că are în plan lansarea a nu mai puțin de șase noi modele 100% electrice. Škoda Epiq va fi cel mai mic dintre ele, iar conceptul dezvăluit zilele trecute ne permite să-i descoperim stilul și caracteristicile.

Epiq va fi un SUV urban, categorie care se așteaptă să crească puternic în următorii ani. Aici vom găsi modele electrice ale căror prețuri vor pleca de la 25.000 de euro, cum este ți cazul cu Epiq.

Škoda va profita astfel din plin de sinergiile tehnice disponibile în cadrul Grupului Volkswagen. Epiq, un crossover urban cu nume pretențios și linii interesante, este o dovadă elocventă în acest sens. De asemenea, urmărește democratizarea propulsiei electrice, cu un preț de intrare care va fi în jur de 25.000 de euro și o autonomie de peste 400 de kilometri.

Din punct de vedere estetic adoptă noul design „Modern Solid”, cu capota sculptată și grila neagră lucioasă închisă complet, flancată de grupurile optice în două trepte și semnătura luminoasă în forma literei T. Noul design îndepărtează noul concept de modelele actuale ale mărcii.

La interior, spiritul este minimalist, completat de materialele „durabile”. Încărcătorul cu inducție, conectivitatea smartphone-ului și încărcarea bidirecțională sunt tehnologiile prezente la bord, cărora li se adaugă soluțiile practice „Simply Clever”, care fac parte din filozofia mărcii.

Micul SUV măsoară 4,1 metri lungime, oferă la interior cinci locuri și are un portbagaj de 490 de litri, o cifră excelentă având în vedere dimensiunea sa. Se va baza pe aceeași platformă MEB Entry ca și viitorul Volkswagen ID.2, derivatul său SUV și toate viitoarele modele electrice de oraș ale grupului german, inclusiv de la Cupra și poate chiar de la Audi.

La fel ca celelalte SUV-uri electrice de la Škoda, Enyaq și Elroq, și viitorul SUV urban va avea un nume care începe cu E și se termină cu Q. Epiq va fi fabricat la Pamplona, ​​​​în Spania, în facilitățile Grupului Volkswagen.

„Viitorul Škoda Epiq va oferi mult spațiu pentru o dimensiune foarte compactă și un preț extrem de competitiv. Dorim să răspundem nevoilor tuturor clienților noștri, iar asta înseamnă extinderea gamei noastre de vehicule electrice. Acest prim teaser arată un design puternic și modern, rămânând în același timp mai presus de toate funcțional. Epiq va oferi o autonomie remarcabilă și numeroase tehnologii, toate la un preț accesibil”.

Klaus Zellmer, CEO Škoda Auto

Constructorul ceh nu furnizează informații suplimentare despre motoare sau performanțe. Se știe însă că mașina va fi compatibilă cu încărcarea bidirecțională, tehnologie care o transformă într-un ”depozit” de baterii. Astfel, poate asigura injectarea energiei electrice în rețeaua electrică a casei, precum și alimentarea diferitor dispozitive electrice.

Rămâne de văzut cât de aproape de acest concept va fi versiunea de producție, când va fi dezvăluită, anul viitor. Epiq va ajunge pe piață în 2025, ceea ce înseamnă că vom vedea acest model înaintea celebrului Volkswagen ID.2, din care este derivat.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!