Volkswagen a încheiat anul 2023 cu rezultate financiare peste așteptări
24.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a raportat rezultate foarte bune pentru 2023, iar viitorul arată și el promițător, cu nu mai puțin de 30 de noutăți care urmează să se lanseze în anii următori. Printre acestea, și multe modele electrice, anticipând o creștere a cererii pe acest segment, în Europa de Vest.

Gigantul german și-a propus să își electrifice masiv gama pentru a îndeplini cerințele la nivelul Uniunii Europene, cu toate că deja are o gamă destul de bogată de modele electrice.

Anul trecut, Volkswagen a înregistrat un profit net de 17,9 miliarde de euro, cu o creștere de 15% a cifrei de afaceri, până la 322,3 miliarde de euro.

„În 2023, am pus o bază solidă. Suntem conștienți de provocările actuale și le abordăm cu rigurozitate pentru a exploata potențialul enorm al Grupului Volkswagen. Cu produse inspirate, o strategie coerentă și un accent clar pe implementare, așteptăm cu încredere anul fiscal 2024.”

Oliver Blume, CEO Volkswagen

Producătorul are deja o gamă largă de mașini electrice, formată din compacta ID.3, limuzina ID.7 monovolumul ID.Buzz și SUV-urile ID.4 și ID.5. Ofertă bogată, care îl plasează printre cei mai importanți constructori la nivel mondial, din acest punct de vedere.

Inițial s-a crezut că situația este destul de îngrijorătoare pentru Volkswagen, dar odată cu publicarea rezultatelor pe 2023, se pare că lucrurile sunt de fapt mult mai puțin grave decât se credea.

Profitul net a crescut cu 13,1% iar cel operațional a fost de 22,6 miliarde euro. Deși profitul net nu reflectă neapărat realitatea, este un indicator relevant.

Iar asta nu este tot, deoarece cel mai mare producător european de automobile anticipează o creștere a comenzilor pentru modelele sale, în lunile următoare. Cât despre modelele 100% electrice (BEV), cererea a atins anul trecut un nou record de 8,3% și 771.100 de unități livrate, cu 35% peste 2022. Cererea în creștere pentru această categorie, manifestată aproape în toate regiunile, este un motiv de optimism pentru Volkswagen.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!