Grupul Volkswagen, acuzat de scufundarea unei nave, din cauza unui incendiu provocat de un Porsche electric
31.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Fără să dețină dovezi solide care să le susțină acuzațiile, asigurătorul și operatorul navei de transport maritim Felicity Ace, scufundată în 2022, în urma unui incendiu declanșat la bord, consideră că la originea dezastrului s-ar fi aflat un Porsche electric. Grupul Volkswagen este chemat în instanță, iar asigurătorul Allianz refuză să plătească daunele.

Nefericitul eveniment a avut loc în februarie 2022. În timp ce Felicity Ace era în drum spre Statele Unite, cu plecare din Germania, gigantica navă a fost distrusă total de un incendiu produs pe când se afla deja în larg.

Vaporul transporta circa 4.000 de automobile, marea majoritate mărci ale Grupului Volkswagen – circa 1.000 de Porsche, dar și Volkswagen, Bentley și chiar Lamborghini.

La vremea respectivă, mulți au arătat imediat cu degetul spre mașinile electrice transportate, pentru incendiul care a provocat scufundarea navei. Tocmai asta critică și operatorul navei, Mitsui, precum și asigurătorul Allianz, potrivit Bloomberg. Împreună cu alți reclamanți, aceștia dau în judecată Grupul Volkswagen la tribunalul din Stuttgart și totul a pornit de la un Porsche electric, mai precis un Taycan.

Mașinile electrice au devenit deja ”suspectul de serviciu” în acest gen de situații, însă acuzația va avea nevoie de dovezi solide pentru a convinge instanța.

Astfel, ne reamintim că anul trecut, un incendiu care s-ar fi produs la o mașina electrică a fost considerat drept cauză în dosarul scufundării cargoului Fremantle Highway. Ulterior, însă, experții au dovedit că incendiul a izbucnit într-o zonă a navei în care nu se aflau vehicule electrice.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!