Ofensiva Kia va continua cu numeroase noutăți hibrid și 100% electrice
25.04.2024
        
Distribuie acest articol!   

Kia a dezvăluit o serie de aspecte referitoare la strategia comercială până în 2030, detalii care dezvăluie modul în care va aborda incertitudinile care afectează industria auto globală. Producătorul sud-coreean are în program mai multe modele noi, care vor completa gama de modele full electrice și hibride.

Până în 2030, Kia și-a propus să atingă un volum anual de vânzări de 4,3 milioane de unități, inclusiv 1,6 milioane de vehicule electrice.

Kia va insista pe extinderea gamei de modele hibride, formată în prezent din șase modele, aceasta urmând să ajungă la nouă modele în 2028, oferind versiuni hibride la majoritatea modelelor cheie. În plus, până în 2026 va lansa șase noi modele 100% electrice.

Prima noutate electrică va fi EV3, anul acesta, urmată de EV2, EV4 și EV5. Aceste noi modele vor fi comercializate pe mai multe piețe cheie, precum Europa, Statele Unite și Coreea de Sud. Până în 2027, Kia va avea o gamă de vehicule electrice compusă din 15 modele, inclusiv EV2, EV3, EV4 și EV5, precum și utilitarele PV5 și PV7.

O altă noutate prohgramată în 2024, pe lângă SUV-ul EV3, va fi sedanul K4. De asemenea, sunt prevăzute trei modele cu facelift, EV6, K8 și SUV-ul Sportage, precum și o nouă versiune K3 cu cinci uși.

Cu noul EV3, Kia vrea să democratizeze vehiculele electrice, în timp ce sedanul K4 ar trebui să dea un impuls important vânzărilor. Aceste modele noi ar trebui să contribuie la atingerea obiectivului Kia în privința cifrei de afaceri de 68,3 miliarde de euro.

Pentru a îmbunătăți competitivitatea produselor sale, Kia va adopta, de asemenea, o abordare cu soluții multiple, pentru a face față în special concurenței chineze. Astfel, se vor implementa sisteme avansate de asistență la conducere, iar pentru sofware se va integra tehnologia de actualizare la distanță (OTA). De asemenea, va continua să își îmbunătățească tehnologiile de conectivitate 5G și va promova conducerea ecologică folosind inteligența artificială.

Pentru vehiculele electrice, Kia își va perfecționa tehnologia prin îmbunătățirea densității energetice bateriilor NMC (nichel-mangan-cobalt), oferind în același timp mai multe opțiuni de baterii, inclusiv LFP (litiu-fier-fosfat).


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!