Chinezii nu se dau în lături de la a rivaliza cu Rolls-Royce!
09.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

Ofensiva industriei auto din China implucă și o serie de giganți din telecom. Printre aceștia se numără și Huawei, care mai nou are ambiția de a deveni un constructor de automobile de top!

Producând automobile în parteneriat cu câțiva constructori auto locali, gigantul chinez de electronice crede că are șanse de a depăși în curând nume de referință în materie de lux și confort, precum Rolls-Royce și Maybach.

La fel ca Xiaomi, gigantul Huawei este deja prezent pe piața auto din țara sa, însă numai prin intermediul unor joint venture operate cu trei nume diferite – Seres, Chery și BAIC.

Un exemplu în această privință este sedanul electric Stellato S9, construit printr-un joint venture între Huawei și BAIC.

Oferind automobile de diferite categorii, de la compacte până la sedanuri electrice de lux, compania se pregătește acum să lanseze un al patrulea joint venture, împreună cu producătorul auto JAC.

De data aceasta pretențiile Huawei sunt deosebit de mari. Yu Chengdong, șeful diviziei auto de la Huawei care colaborează cu alți producători pentru a dezvolta automobile, afirmă că „standardele viitorului brand auto le vor depăși pe cele de la Rolls-Royce și Maybach, în ceea ce privește luxul, confortul și poziționarea”.

Așadar, Huawei crede că poate depăși reperele absolute ale ultra-luxului auto la nivel mondial. Însă surpriza cea mare este furnizată de prețul la care vrea să o facă: noua creație va costa „doar” 130.000 de euro Scumpă la prima vedere, viitoarea limuzină ”made in China” va fi semnificativ mai puțin costisitoare în comparație cu modelele Rolls-Royce, care în prezent depășesc jumătate de milion de euro în versiunile de vârf de gamă.

Însă pentru a face diferența în fața unui astfel de reper, modelul chinez va trebui să vină cu o serie de caracteristici tehnice incredibile. Primul model al noului joint venture dintre Huawei și JAC este anunțat pentru sfârșitul anului 2024. În acest context, este de înțeles curiozitatea cu care este așteptat…


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!