După ediția dezamăgitoare din 2024, Salonul de la Geneva dispare! Evenimentul se mută și se reinventează în Qatar
02.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

După ediția dezamăgitoare din 2024, Salonul Auto de la Geneva pur si simplu dispare din peisaj! Organizatorii au făcut anunțul oficial, completând informația cu precizarea că, de-acum înainte, se vor concentra pe organizarea versiunii găzduite de Qatar.

Astfel, unul dintre cele mai apreciate motorshow-uri de pe Bătrânul Continent dispare din prim-plan și devine istorie.

Salonul de la Geneva, cunoscut și sub acronimul GIMS, este una dintre instituțiile fenomenului auto la nivel european. Organizat anual din 1905, a avut 90 de ediții în total.

Și-a câștigat faima de cel mai frumos salon auto european (și poate chiar mondial), până acum câțiva ani. Însă în ultimii ani nimic nu a mai mers bine pentru evenimentul elvețian. Totul a început cu anularea ediției din 2020, din cauza pandemiei de Covid-19.

Au urmat alte ediții anulate, după care a revenit anul acesta, la sfârșitul lunii februarie. Din păcate, a fost doar o umbră a salonului de odinioară.

Evenimentul a fost ocolit de majoritatea producătorilor de automobile, doar grupul Renault și câțiva producători chinezi fiind expozanții care au contat la GIMS 2024. Chiar și așa, organizatorii au confirmat inițial desfășurarea ediției de anul viitor, pentru ca acum să revină cu precizarea că, pur și simplu, Salonul Auto de la Geneva 2025 este anulat, iar pe viitor nu vor mai avea loc astfel de evenimente în Elveția.

În aceste condiții, în Europa nu vor mai fi decât două saloane majore, Mondialul de la Paris, în anii pari, și IAA München, în cei impari. În schimb, Salonul de la Geneva se mută și se reinventează în Qatar!

Organizat deja începând de anul trecut, de aceleași persoane care se ocupau până acum și de Salonul de la Geneva, GIMS Qatar va avea loc în noiembrie 2025, la Doha.

„Pentru următorul său Festival dedicat excelenței auto și după o primă ediție de succes, GIMS Qatar va putea continua să se bazeze pe know-how-ul și abilitățile recunoscute ale echipelor care au inițiat și au dezvoltat conceptul, precum și implementarea acestuia. Am o oarecare satisfacție să realizez că expozițiile auto își păstrează atractivitatea în funcție de regiunea din lume și că Salonul Auto de la Geneva s-a consolidat în Orientul Mijlociu.”

Sandro Mesquita, director general GIMS

Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!