A doua generație Volkswagen T-Roc sosește în 2025
10.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

A doua generație a SUV-ului compact Volkswagen T-Roc se află în testele finale și va intra în producție în cursul anului 2025. Ar trebui să afișeze un look complet nou, mai dinamic.

T-Roc s-a bucurat de mare succes în Europa. Apărut în 2017, începe să dea semne de îmbătrânire și tocmai de aceea Volkswagen îi pregătește reînnoirea.

Pentru a-l diferenția mai bine de SUV-urile entry-level, T-Cross (4,13 m) și Taigo (4,27 m), următorul T-Roc va fi mai lung. Se va apropia de 4,40 metri lungime, un salt semnificativ, având în vedere că în prezent măsoară 4,24 metri.

Ampatamentul va fi principalul beneficiar al acestei măriri și, odată cu el, spațiul interior. Cei câțiva centimetri suplimentari vor permite un spațiu mai bun pentru locurile din spate.

Privit din exterior, profilul va fi mai dinamic, cu stâlpul C mai înclinat la fereastra hayonului și linia pavilionului ușor mai plonjată spre spate. Este de așteptat ca la interior noul T-Roc să semene destul de mult cu Tiguan.

Viitorul Volkswagen T-Roc ar trebui să fie dotat cu motoare electrificate, pentru o carieră cât mai lungă. Va beneficia de platforma MQB Evo, care îi va permite să aibă blocuri electrificate, precum noul agregat pe benzină eTSI mild hybrid de 48 V și chiar un hibrid plug-in.

A doua generație T-Roc va fi unul dintre ultimele modele termice pe care producătorul de la Wolfsburg le mai lansează în Europa. Și în mod cert, varianta cabriolet nu va fi reînnoită, Volkswagen abandonând pentru moment modelele decapotabile.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!