Mercedes-AMG PureSpeed. Conceptul care anticipează viitoarea serie exclusivistă Mythos
05.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

De curând, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo, Mercedes a prezentat un concept despre care a precizat că prefigurează o viitoare serie de modele speciale. Despre ce este vorba?

Mercedes-AMG PureSpeed este un speedster care prefigurează viitoarele modele Mythos, o serie limitată de automobile exclusiviste, de ultra-lux.

Primul model din această serie utilizează mecanica de pe Mercedes-Benz SL și are designul inspirat de la hypercar-ul Mercedes-AMG One. Varianta de serie urmează să apară în 2025 și va fi o ediție limitată la doar 250 de exemplare, vândută celor mai fideli colecționari Mercedes.

Caroseria are o structură aparte, este complet deschisă, cu două locuri, fără montanții A, plafon, parbriz și geamuri laterale. Mercedes aduce astfel un omagiu motorsportului.

Legatura cu lumea curselor este accentuată prin existența sistemului Halo, inspirat de cele care se găsesc în Formula 1 începând din 2018, conceput pentru a proteja capetele ocupanților în caz de accident. Conectat la caroserie, acest sistem este optimizat aerodinamic.

 Ambii ocupanți beneficiază astfel de un câmp vizual larg și pot savura atmosfera tipică unei sportive. Interiorul prezintă un concept unic de culoare și echipare, iar un alt element notabil, prezent în habitaclu, care are legătura cu sportul, este un ceas analog creat special de IWC Schaffhausen.

De asemenea, mașina se va livra cu două căști optimizate aerodinamic, special concepute și fabricate pentru acest model.

Roțile au o acoperire unică din fibră de carbon, concepută pentru a îmbunătăți aerodinamica și pentru a optimiza răcirea frânelor. La vopsirea caroeriei s-a optat pentru un gradient de de la roșu Le Mans la gri grafit, cu un motiv AMG negru, care omagiază victoria Mercedes în cursa Targa Florio din 1924. La fel ca mașina învingătoare, PureSpeed are înscris numărul 10 pe aripile față.

Printre detaliile care omagiază modelele sport de odinioară se regăsesc și cele două ranforsări din spatele scaunelor, care amintesc de legendarul 300 SLR.

„Conceptul Mercedes-AMG PureSpeed exprimă performanța și plăcerea de a conduce. Complet deschis, nici plafonul, nici parbrizul nu-i despart pe cei doi pasageri de ambientul exterior. Puteți experimenta lumina, aerul și pasiunea nefiltrată cu toate simțurile. Primul nostru  Mythos întruchipează cel mai înalt nivel de exclusivitate. Elemente de design precum Halo creează, de asemenea, o senzație de Formula 1. Prin urmare, nu există un loc mai bun pentru o premieră mondială decât Monaco.”

Michael Schiebe, președintele Consiliului de Administrație Mercedes-AMG

Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!