Ford anunță introducerea în producție a noului Explorer electric, la Köln
06.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

Ford a început producția de serie a noului Explorer electric, la prima sa fabrică dedicată vehiculelor electrice din Europa. În urma unei investiții de două miliarde de dolari, fabrica istorică de la Köln s-a transformat într-una a viitorului.

Ford Explorer electric este primul vehicul care iese de pe linia de producție a Centrului de Electrificare din Köln – un pas semnificativ pe drumul către producerea unei noi generații de vehicule electrice. Un al doilea vehicul electric, un nou crossover sport, va fi dezvăluit în curând, producția acestuia la Köln fiind programată pentru sfârșitul acestui an.

Noul Explorer electric combină ingineria germană, caracterul american și o echipare bogată de serie, cu un sistem de propulsie electric cu baterie, capabil să ofere o autonomie de peste 600 km cu o singură încărcare.

„Să vezi fabrica din Köln fondată de Ford în 1930 transformată într-o unitate de producție de vehicule electrice de ultimă generație este uimitor. Începerea producției în masă a vehiculelor electrice, cu noul Explorer electric, marchează începutul unei noi ere pentru Ford în Europa.”

Kieran Cahill, vicepreședinte Manufacturing, Ford Europa și International Markets Group.

Centrul de electrificare din Köln integrează AI de ultimă generație și o simfonie de sute de roboți atent coordonați, care vor construi o nouă generație de vehicule electrice de înaltă calitate pentru clienții Ford din Europa.

Fabrica din Köln este susținută de mașini și sisteme capabile să auto-învețe și de peste 600 de roboți noi care execută sarcini de sudare, tăiere, șlefuire, vopsire și fuziune, într-un balet complex pentru a asigura precizia, eficiența și calitatea.

Un nou centru de control monitorizează întregul proces de asamblare în timp real – până la cantitatea de piese și piulițe de la fiecare stație de lucru. În format digital, fabrica va fi afișată pe un ecran tactil gigant care conține toate stațiile de lucru cu informații despre scule, livrarea materialelor, siguranța muncii și multe altele. Pe ecrane tactile mici, angajații de pe linie oferă informații suplimentare despre starea locului lor de muncă.

Centrul de electrificare din Köln este una dintre cele mai eficiente fabrici de asamblare a vehiculelor Ford la nivel global, susținută de reduceri semnificative ale emisiilor, consumului de apă și consumului de energie.

Ford lucrează la implementarea soluțiilor pentru a atinge o amprentă neutră de carbon pentru fabrica din Köln. Cu producția în curs de desfășurare, datele privind emisiile de gaze cu efect de seră (GES) vor fi monitorizate și înregistrate pentru certificare independentă în conformitate cu cele mai recente standarde internaționale. În cadrul acestor procese de lucru, Ford va îmbunătăți continuu eficiența emisiilor de carbon și va reduce emisiile de GES către un nivel rezidual.

Ford Motor Company vizează o amprentă de carbon neutră pentru întreaga sa amprentă europeană de producție, uzine, logistică și furnizori direcți până în 2035.

Sursa: comunicat de presaă Ford România


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!