Conceptul Emblème exprimă viziunea ecologică Renault
17.10.2024
        
Distribuie acest articol!   

La Salonul Auto de la Paris, Renault prezintă anul acesta Emblème, un concept car pe hidrogen al cărui obiectiv este decarbonizarea maximă.

Grupul Renault își propune să atingă neutralitatea carbonului în Europa până în 2040 și la nivel global până în 2050. În acest scop, explorează noi metode de proiectare și producție a vehiculelor, pentru a reduce amprenta de carbon.

Conceptul Emblème reflectă această strategie de decarbonizare, având emisii de gaze cu efect de seră (CO2e) reduse cu 90% pe tot parcursul ciclului de viață.

Renault Emblème este un shooting brake cu lungimea de 4,80 metri, cu un stil deosebit de fluid, care amestecă eleganța și sportivitatea. Se remarcă prin culoarea verde a caroseriei, cu reflexii schimbătoare, precum și o semnătură luminoasă specifică.

Designul a fost supus unei optimizări aerodinamice riguroase, cu scopul de a maximiza eficiența și a reduce consumul de energie. De exemplu, sunt integrate două camere în pasajele roților, care înlocuiesc oglinzile laterale, ștergătoarele de parbriz sunt ascunse sub capotă, iar mânerele ușilor sunt retractabile și sensibile la atingere.

Modelul are jante cu un stil futurist și un difuzor activ inspirat din Formula 1, ajutând la minimizarea rezistenței aerodinamice. Toate acestea fac posibil un coeficient de rezistență (Cx) de doar 0,25.

Sub capotă se află un motor electric de 218  CP (160 kW), care funcționează folosind fie o baterie electrică reîncărcabilă NMC de 40 kWh, fie o pilă de combustibil cu hidrogen PEMFC de 30 kW, completată de un rezervor de hidrogen de 2,8 kg.

Platforma AmpR Medium găzduiește pe șasiu diferitele elemente de propulsie ale grupului, făcând posibilă o mai bună distribuire a maselor și menținerea unui centru de greutate scăzut. Renault promite o autonomie echivalentă cu cea a unui vehicul termic, pentru a parcurge până la 1.000 km fără reîncărcare electrică, datorită alimentării cu hidrogen efectuate în doar 5 minute.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!