Electromobilitate

Posibile explicații pentru încetinirea ritmului de creștere a vânzărilor de automobile electrice

Într-un context economic marcat de creșterea ratei dobânzilor și dispariția „automobilelor accesibile”, vânzările de mașini electrice în Europa au început să se poticnească în ultimele luni. Noua tendință are mai multe motive și, potrivit analiștilor, acestea nu sunt strict economice.DETALII »

Jumătate dintre clienții americani de mașini electrice cumpără apoi una termică. Cu excepția celor de Tesla

Un studiu referitor la comportamentul cumpărătorilor de automobile din Statele Unite a ajuns la o concluzie surprinzătoare: aproape jumătate dintre cei care au achiziționat automobile electrice, investesc mai apoi într-un vehicul termic.

Există, totuși, o excepție importantă: clienții de Tesla, … DETALII »

Câteva detalii la care este bine să fii atent, atunci când te pregătești să devii utilizator de automobil electric

Decizia luată la nivel european, de interzicere până în 2035 a vâzărilor de automobile termice, accelerează expansiunea segmentului reprezentat de modelele electrice. Însă creșterea vine și cu o serie de neclarități pentru proaspeții utilizatori de mașini electrice.

Tot mai mulți DETALII »

UE susține că are dovezi în privința subvențiilor acordate de China producătorilor săi de automobile electrice

Comisia Europeană susține că ar deține dovezi privind subvențiilor acordate de administrația chineză producătorilor săi de mașini electrice, în special pentru cele destinate exportului. 

Reamintim, luna trecută, președinta Comisiei Europene, Ursula Van der Leyen, a anunțat declanșarea unei anchete cu … DETALII »

China, furioasă după ce UE a anunțat deschiderea unei anchete pe tema subvențiilor acordate producătorilor chinezi de automobile electrice

Comisia Europeană, prin voce președintelui Ursula von der Leyen, a anunțat zilele trecute deschiderea unei investigații privind subvențiile chineze pentru mașinile electrice. O decizie care nu pică bine Beijingului și care poate avea consecințe negative pentru relațiile economice și comerciale DETALII »